به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، نشست محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور با فیلمـسازان و اهالی سـینمای استان فارس دیشب دوشنبه ۸ آبان ماه۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۳۰ در سالن سینما فرهنگِ مرکز اسناد ملی برگزار شد.
در آغار جلسه مهدی فقیه پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینمای استان فارس پشت تریبون رفت و از همکاری در اولین اثر محمد خزایی در اطراف مشهد خاطراتی را نقل کرد، در ادامه مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس به مهمانان و مدعوین خیر مقدم گفته و بدون فوت وقت محمد خزایی و هیئت همراه در جایگاه پرسش و پاسخ قرار گرفته و آماده ی شنیدن نظرات هنرمندان عرصه ی سینما در شیراز شدند.
اولین فیلمسازی که پشت تریبون رفت شیما پورسهم الدین بود و گفت عدم توجه به سینمای بلند در شهرستان ها و عدم هماهنگی و حمایت ارگان ها در این زمینه را از مهمترین معضلات شهرستان ها برشمرد.
در ادامه مجتبی اله مرادی معاونت آموزشی انجمن سینماجوانان استان فارس برگزاری فستیوالی ملی و بین المللی به صورت سالانه و مداوم به میزبانی شیراز را خواستار شد.
نفر بعدی احسان دهقانی فیلمساز جوان بود که از کم توجهی سازمان سینمایی نسبت به شهرستانی ها گلایه کرد و خواستار تغییر رویکرد و تخصیص بودجه از طرف ایشان نسبت به هنرمندان شهرستانی شد .
در ادامه رضا خارستانی مدرس دانشگاه و فیلمساز شیرازی به مسئله ی خطیرِ اجازه ثبت فیلمنامه بلند به استانها اشاره کرد و در مقایسه ای جالب استعمار آمریکا و انگلیس در تاریخ را با استعمارگری تهران با شهرستان ها قیاس کرد و در ادامه افزود باید تمرکز زدایی اتفاق افتد و به استانها بیشتر از قبل اعتماد گردد و گفت باید سعی کنیم از سینمای دستوری خارج شده و مانند دوران پهلوی به فیلم های واقع گرایانه برچسبِ سیاه نمایی نزنیم.
نفر بعد که پشت تریبون رفت رحمت الله صمدی بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینمای استان فارس بود و به معضل اسپانسر بازیگر که باعث آلوده شدن فضای فیلمسازی در استان شده، اشاره کرد و خواستار پیگیری و نظارت بیشتر بر این مسئله شد.
در ادامه علی بلندنظر فیلمساز و تهیه کننده ی شیرازی ضمن انتقاد از تعیین تکلیف نشدن انجمن فیلم کوتاه شیراز پس از قریب به دو سال از بی عدالتی در تخصیص بودجه نسبت به تهران و شهرستان ها گلایه کرد و افزود:
برای دریافت بودجه حرفه ای باید به تهران رفت و متاسفانه شاهد دره ای عمیق بین تهرانی ها و شهرستانی ها در این سال ها هستیم و متاسفانه بسیاری از از جشنواره ها کیفیت را فدای روابط کرده و درخواست کرد که در صورت امکان گزینه ای را در آیین نامه هر یک از جشنواره ها اضافه گردد.
فیلمساز باید بتواند به جشنواره اعتراض کرده و اعتراضش را پیگیری نماید
در ادامه بلندنظر افزود: سازمان سینمایی باید سیاستهایی برای عدم مهاجرت هنرمند به پایتخت را اتخاذ کرده و پیگیر آن باشد.
وی در پایان تنها راه برون رفت از رکود حاکم بر جامعه خصوصا سینما را تساهل و تعامل سازنده با یکدیگر فارغ از جناح و نگاه دانست و به همزیستی مسالمت آمیز در راستای اتحاد ملی تاکید کرد.
نفر بعدی که پشت تریبون رفت محمد محمدی فیلمساز شیرازی بود و به سازمان سینمایی توصیه کرد سینما باید به سمت صنعتی شدن رفته و صادرات فیلم به دیگر کشورها رونق پیدا کند.
در ادامه به عدم شرایط ساخت فیلم بلند در فارس و کمبود تجهیزات سینمایی اشاره کرد.
در ادامه محمد علی پناهی دانشجوی سینما از عدم آزادی بیانِ نویسنده ها گلایه کرده و عنوان کرد چرا نمیتوان از فساد ارگانها و ادارات نوشت.
افراد بعدی که پشت تریبون رفتند فاطمه نجیمی و اسماعیل راد بودند که از تبعیض قایل شدن بین تهران و شهرستان و همچنین عدم حمایت مادی سازمانها از فیلمسازان گلایه کردند.
علیرضا میرزایی نفر بعد بود که از اختصاص بودجه و حمایت بیشتر به مقوله ی ژانر سخن به میان آورد و خواستار اجرای عدالت در این زمینه شد.
نفر بعد ریاستی از فعالان سینمایی شهر فسا بود که خواستار راه اندازی سینمای تاریخی و خاطره ساز شهر فسا شد.
در پایان پیام پیردیرین بازیگر شیرازی خواستارِ نظارت بیشتر نسبت به آموزشگاه ها شد و از سرخوردگی جوانهای سینماگر سخن گفت.
در ادامه این نشست، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی به پاسخ به درخواست ها پرداخت و در آغاز به ساخت ۲۵۰ سالن سینما در این مدت در سراسر کشور اشاره کرد و سینمای ایران را در رتبه ی دهم تا دوازدهم در سطح بین الملل برشمرد و قولِ صد درصدِ برگزاری جشنواره ملی فیلم شیراز با موضوعیت خانواده را داد و به تسهیل در بحث تهیهکنندگی فیلم بلند در استان ها بالاخص استان فارس، اشاره کرد و بدلیل حفظ حق و حقوق مولف و نظارت بر فیلمنامه های ارسالی، اضافه شدن شورای تولید فیلمنامه ی بلند در شهرستان ها را کمی غیر منطقی و دردسر ساز توصیف کرد.
خزاعی در ادامه افزود: تجهیز انجمن سینمای جوانان استان فارس دفترِ شیراز در اولویت قرار گرفته و تخصیص بودجه شده است.
در پایان محمد خزاعی وعده ی دیگری به سینماگران استان فارس داد و گفت تعامل با فیلمسازان شهرستان با اختصاص یک صندلی در سازمان سینمایی، فارابی و مرکز گسترش با عنوان کارشناس امور استانها جهت تسهیل امور برای مراجعین شهرستانی انجام خواهد گرفت.