به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر سیدرضا مظهری به وبدا گفت: فرآیند کنترل و نظارت بر رای گیری ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری به صورت الکترونیکی انجام می شود. هرچند ما اعلام آمادگی کرده بودیم کل فرآیند انتخابات را الکترونیکی برگزار کنیم.
وی با اشاره به این که در نهایت تصمیم بر این شد که فرآیند کنترل و نظارت الکترونیکی باشد، افزود: ۶۵۵ رییس صندوق در سراسر کشور داریم که ناظر صندوق نیز هستند و در هر صندوق، نمایندگان سازمان نظام پرستاری هم حضور دارند.
وی ادامه داد: افرادی که برای رای دادن به صندوق ها مراجعه می کنند توسط رییس صندوق که دسترسی الکترونیکی تحت وب در اختیار او گذاشته شده، کنترل می شوند.
رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: رییس صندوق کد ملی پرستار را وارد سیستم می کند و سه مرحله کنترل را انجام می دهد. اول با استعلام از سازمان ثبت احوال بررسی می کند که آیا کد ملی رای دهنده و تاریخ تولدش در سازمان ثبت احوال ثبت شده است یا خیر و آیا کدملی واقعی هست یا خیر ؟ در این مرحله اطلاعات فرد مورد نظر با کارت ملی اش باید منطبق باشد.
دکتر مظهری در ادامه اظهار کرد: کنترل دوم در رابطه با این است که فرد فقط یک بار رای دهد. زیرا اگر رای دهنده در هر جای کشور رای داده باشد سیستم مشخص می کند در کجا و چه صندوقی رای داده، بنابراین در هیچ صندوق دیگری نمی تواند رای دهد.
وی با ابراز داشت: کنترل سوم تطبیق مشخصات فرد با فهرستی است که سازمان نظام پرستاری از حدود ۲۶۰ هزار پرستار در اختیار ما قرار داده است که قبلا در این سازمان ثبت نام کرده اند. این فهرست در سیستم سامانه ما وجود دارد.
دکتر مظهری ادامه داد: کنترل سوم نشان می دهد که نام فرد رای دهنده در فهرست نظام پرستاری وجود دارد یا خیر. البته چون ممکن است این فهرست کامل نباشد و بعضی از پرستاران واجد شرایط رای دهی باشند ولی اسمشان در این فهرست نباشد، لذا کنترل سوم را به عنوان یک تذکر، اعلام یا هشدار به رییس صندوق و سازمان نظام پرستاری قرار داده ایم.
رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تصریح کرد: بنابراین در این حالت جلوی رای دادن فرد را نمی گیرند بلکه در صورتجلسه، خود فرد تعهد می دهد که عضو نظام پرستاری است و شماره نظام پرستاری و کد ملی اش را ذکر می کند و به استحضار نماینده سازمان نظام پرستاری می رسد و صورتجلسه را امضا می کنند.
وی اضافه کرد: در پایان رای گیری برگه های اظهارنامه برای وزارت بهداشت ارسال می شود تا بعداً بررسی شود که آیا فرد مورد نظر پرستار بوده یا خیر، که اگر چنین نباشد تبعات قانونی برای رای دهنده و نماینده نظام پرستاری خواهد داشت.
دکتر مظهری خاطرنشان کرد: کنترل بعدی در این دوره این است که تعداد افرادی که رای می دهند با تعداد آرای صندوق ها باید برابر باشد.
وی تاکید کرد: برای دوره های بعدِ انتخابات نظام پرستاری اعلام آمادگی می کنیم که می توانیم کل فرآیند رای گیری را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
وی افزود: در انتخابات الکترونیکی، پرستاران می توانند با مراجعه به شعب رای گیری و به صورت الکترونیکی رای خود را ثبت کنند و حتی به صورت پیشرفته تر فرد می تواند بدون مراجعه به شعب به صورت الکترونیکی در زمان رای گیری با اکانت خود از هر کجا وارد سیستم شده و رای خود را ثبت کند.