به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، فرهاد فلاح در دومین روز سفر به استان فارس با اسماعیل قزلسفلی، معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار دیدار و گفتگو کرد.
او ضمن قدردانی از همراهی مجموعه استانداری با کانون فارس گفت: در دولت سیزدهم، نگاه رییسجمهور به کانون بسیار ویژه است و ایشان کانون را نماد توسعه حوزه کودک و نوجوان میدانند؛ از اینرو گزارش فعالیتهای کانون پرورش فکری بهطور مرتب برای دولت ارسال میشود.
فلاح افزود: دولت از کانون مطالبهی جدی دارد که علاوه بر توجه به حوزه آموزشهای رسمی در حوزه فرهنگی، شاخصهای توسعه و فعالیتهای فرهنگی هنری و پرورشی در بین کودکان و نوجوانان تبیین شود. با این نگاه و رویکرد، سفرهای استانی مسوولان کانون بیشتر شده تا با رصد وضعیت مخاطب، گزارش فعالیتها به هیأت دولت ارسال شود علاوه بر اینکه مطالبه جدی رییسجمهور است که کانون توانمندی کودکان و نوجوانان ایرانی را در عرصه بینالملل هم پیگیری کند و به همین دلیل در بعضی سفرهای بینالمللی، مدیرعامل کانون را با خود همراه میکنند.
معاون فرهنگی کانون در ادامه گفت: ضمن قدردانی از زحمات شما و سایر مسوولان استان، به دنبال همراهی بیش از پیش در مسیر پیشرو هستیم؛ کودکان و نوجوانان معمولا خودشان مطالبهگر نیستند و نمیتوانند مانند اقشار مختلف مدافع حقوقشان باشند؛ در این راه مسوولان باید به عنوان مدعیالعموم حقوق آنها را پیگیری کنند که بخشی بر عهده ما در کانون و بخشی بر عهده مسوولان استان است تا نقش خود را در جامعهپردازی ایران آینده با سرمایهگذاری برای کودکان و نوجوانان ترسیم کنند.
فلاح در بخش دیگری از سخنانش به سابقه فعالیت نزدیک به 60 سال کانون پرورش فکری اشاره کرد و گفت: کانون از بزرگترین سازمانهای مرتبط با کودک و نوجوان در دنیاست و یکی از قدیمیترین نهادهای فرهنگی کشور محسوب میشود. کانون زبان ایران هم که بخشی از کانون پرورش فکری است نزدیک به یک قرن سابقه فعالیت آموزشی دارد.
به گفتهی معاون فرهنگی کانون کشور، هزار و سی و نه مرکز فعال فرهنگی هنری ثابت کانون در کشور فعالیتها و ماموریتهای کانون را دنبال میکنند و 177 کتابخانه سیار کانون در کشور فعالیت میکند که در هیچ کشوری سابقه ندارد.
فلاح یادآور شد: مساحت مجموع کتابخانههای کانون نزدیک به 40 هکتار است؛ ویژگی این کتابخانهها به گونهای است که بر اساس اکوسیستم آن، فعالیتهای فرهنگی نباید در سکوت انجام شود و اعضا در بستر کتابخانه همهی فعالیتهای فرهنگی و هنری و ادبی را انجام میدهند و بر اساس کتاب، فعالیت را شروع، ادامه و پایان میدهند که تأثیر مستقیمی بر رشد فرهنگی و فکری بچهها دارد.
معاون فرهنگی کانون ادامه داد: مهمترین اقدام کانون در ماههای اخیر انتشار سه میلیون جلد کتاب و توزیع در سراسر کشور بوده است که در کلان فعالیتهای فرهنگی، یکی از کارهای بزرگ دولت به حساب میآید و گزارش آن در جلسه هیأتدولت مطرح و مورد توجه رییسجمهور قرار گرفته است.
فلاح به تعداد کتابها، کارکنان و فعالیت کانون در حوزه اسباببازی و سرگرمی هم اشاره کرد.
وارد شدن خانواده به سبد فعالیتهای کانون، رشد و پرورش استعدادهای ویژه در کانون همچون گذشته، رویکردهای نوین به حوزه علوم و فناوری، آشنا کردن کودکان و نوجوانان با مبانی علوم انسانی که یکی از مطالبات رییس جمهور از کانون است و رشد معارف دینی در قالب فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی از دیگر مأموریتهای کانون است که معاون فرهنگی کانون در دیدار با قزلسفلی به آن اشاره کرد.
معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار فارس نیز گفت: برای ما به عنوان یک انسان، موقعیتهای مختلف به وجود میآید؛ یکی از این موقعیتها که میتوانیم نقش مداخلهگری داشته باشیم موقعیت یادگیری است که کودکان و نوجوانان در آن قرار دارند؛ از طرفی بهترین فرصت برای مجموعه حاکمیت است که میتواند مداخله دقیق و صحیح را انجام دهد تا بتواند در حوزه تربیت، نقشآفرین باشد.
قزلسفلی افزود: امروز با تغییرات اجتماعی سریعی مواجهیم به گونهای که حتی نقشهای تربیتی دارد جابهجا میشود و اگر تا پیش از این در حوزه تربیت تا 7 سالگی نقش پدر و مادر و بعد از آن نقش معلم پررنگ بود در حال حاضر، همسالان نقش اصلی را ایفا میکنند و این موضوع در بحث تربیت در حال برهم زدن قاعده است.
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار در ادامه گفت: امروز با نسلی مواجهیم که تفاوت عمده با نسلهای قبلی دارد. نسلی که به دلیل مواجهه با انبوه دادههای اطلاعاتی، خیلی سخت بر یک موضوع خاص تمرکز میکند، نسلی که قواعد کلاسیک را نمیپذیرد. ارتباط یک طرفه را نپذیرفته و باید بسترهای گفتگو را با او ایجاد کرد. نسل جدید بسیار به دنبال تحسین شدن است. بازیهای رایانهای را الگو قرار داده و در آن نقش بازی میکنند. مهم است ببینیم چقدر در این حوزهها از قبل سرمایهگذاری کردهایم. این نسل ببیشتر به دنبال قهرمان است تا دنبالکننده شود.
قزلسفلی افزود: همه این مسائل در کنار موقعیت یادگیری به ما یادآور میشود که آموزش و پروش به تنهایی توانایی لازم را در مواجه با نسل جدید ندارد و در حوزه تربیتی، مجموعههای مختلفی نقشآفرینی میکنند که به اعتقاد ما مجموعه کانون پرورش در این حوزه، مسئلهمحورترین مجموعه فرهنگی است که در نظام اسلامی شکل گرفته و حاصل تربیت این مجموعه هم در ادوار گذشته در حوزه توانمندسازی مشهود است؛ هر چند به نظر میرسد در سالهای اخیر از این ظرفیت خیلی خوب استفاده نشده و عقب ماندگی مضاعف داریم؛ یعنی ظرفیت بوده ولی خوب استفاده نشده است که بخشی به جهتگیریهای کلی دولتها بر میگردد.
به گفتهی معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار فارس، در حال حاضر با نسلی مواجهیم که فکر میکنیم اصلا این نسل را نمیشناسیم چون سیاستهای تربیتی ما به موازات تغییرات اجتماعی پیش نرفته است. در این دولت و مشخصا در بحث کانون، هدفگذاری و سیاستگذاری بهتر و جنب و جوش بیشتری را میبینیم و ایمان داریم که کانون بهتر و بیشتر از گذشته، میتواند نقشآفرینی کند. مجموعه حاکمیتی استان هم کنار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواهد بود.
قزلسفلی به پروژههای فرهنگی اجتماعی سفر دوم رییسجمهور هم اشاره کرد وگفت: کانون برای ما مهم است و پروژههای آن حتما با جدیت دنبال میشود تا در مجموع مصوبات سفر قرار بگیرد و بخشی از فعالیتهای زیرساختی کانون در استان بیشتر از گذشته محقق شود.
قزلسفلی در پایان گفت: دستگاههای دولتی هنوز درگیر بروکراسی هستند. هنوز دستگاه و اداره محور فکر میکنیم و اکنون زمان استفاده از ظرفیتهای مردمی بیش از پیش احساس میشود؛ اما باید دقت کنیم در این واگذاریها، بستر نفوذ را فراهم نکنیم. در نظام اسلامی و در جریان انقلابی باید کسانی را تربیت کنیم که خودشان را ذیل ولایت معنا میکنند و از آنان خاطرجمع هستیم و میتوانند گرهها را باز کنند.
معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار فارس افزود: باورمان بر این است که کانون گرانیگاه و مرکز ثقل است که اگر بخواهیم نسل آینده خوب تربیت شوند باید کانون را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم که هر چه در این راه هزینه کنیم، به نوعی سرمایه محسوب میشود.