به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر جعفر میعادفر در این نشست که با حضور وزیر بهداشت در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، به برگزاری جلسات قرارگاه بهداشت و درمان اربعین با حضور معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت اشاره و اظهار کرد: بر اساس اعلام قرارگاه اربعین، حرکت زائران از 27 مردادماه آغاز می شود و تا 18 شهریور ادامه دارد که نیاز است از چند روز قبل از آغاز حرکت زائران، امکانات و زیرساخت های بهداشتی و درمانی در مرزهای شرق و غرب کشور، فراهم شود.
وی از حفظ بهداشت عمومی زائران، تشخیص به موقع بیماری ها به خصوص بیماری های منتقله از آب و غذا و مسمومیت ها، درمان به موقع به ویژه گرمازدگی و آمادگی برای ارائه خدمات در حوادث غیرمترقبه، به عنوان مهمترین اهداف قرارگاه بهداشت و درمان اربعین یاد کرد.
رییس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: ورود اتباع خارجی غیرمقیم به کشورمان از طریق مرزهای میرجاوه، ریمدان، ارس و بیله سوار و خروجی آنها از کشورمان از طریق مرزهای چذابه، باشماق و تمرچین است. همچنین اتباع خارجی مقیم ایران می توانند از مرز شلمچه نسبت به عزیمت به عراق اقدام کنند.
دکتر میعادفر با اشاره به تردد زائران ایرانی از 6 مرز مشترک با عراق و تمهیدات وزارت کشور برای تسهیل رفت و آمد با عراق، یادآور شد: پیش بینی می شود که اوج تردد زائران از 6 شهریورماه به بعد باشد بنابراین لازم است نیروها و امکانات بهداشتی و درمانی و فوریت های پزشکی برای ارائه خدمات احتمالی به زائران، در آماده باش کامل باشند.
به گفته وی سال گذشته بیشترین تردد زائران به ترتیب مربوط به مرزهای مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، تمرچین و باشماق بوده است و امکانات مورد نیاز از جمله بیمارستانهای صحرایی، آمبولانس، اتوبوس آمبولانس، نیروهای بهداشتی و درمانی و اتاق سرد برای مقابله با گرمازدگی به میزان کافی توزیع می شود.
وی ضمن تقدیر از نیروهای مسلح در برپایی بیمارستانهای صحرایی و اختصاص بالگردها و هواپیماهای بال ثابت برای انتقال بیماران، گفت: خوشبختانه همکاری های بین بخشی در قرارگاه بهداشت و درمان اربعین، وضعیت مطلوبی دارد و از همه دستگاه های همکار در این قرارگاه، تشکر می کنیم که خدمتگزاری به زائران اربعین را در دستور کار خود قرار داده اند.