به گزارش خبرنگاران گروه اقتصاد گزارش خبر، محمد کاظمیفرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در گفت و گو با "رهیافت" رادیو اقتصاد اظهار داشت: سند تحول قضایی بر اساس فناوری اطلاعات شکل گرفته است و بیش از ۵۰ درصد راهکارهایی که ارایه داده است مبتی بر فناوری اطلاعات است.
وی افزود: اولین هدف سند تحول قضایی دستیابی آسان مردم به عدالت است که درگاه خدمات الکترونیک قضایی با ارایه ۲۹ خدمت این هدف را محقق کرده است. ۹۴ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیکی و از طریق پیامک به مردم ابلاغ میشود.
کاظمیفرد اظهار داشت: سال گذشته به کمک شرکتهای دانش بنیان و هوش مصنوعی ۱ میلیون ثبت نام و احراز هویت سامانه ثنا انجام شد که پیش از این برای این امر شهروندان باید حضوری مراجعه میکردند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تصریح کرد: امروزه مرکز فناوری اطلاعات و آمار قوه قضائیه سامانهای به نام سامانه سجل محکومیتهای مالی راه اندازی کرده است. این سامانه برای عموم مردم است و در آن امکان استعلام سوابق محکومیتهای مالی افراد وجود دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: سامانه سامع جهت ارتباط سریع و بدون واسطه مردم از طریق اینترنت با قوه قضائیه راه اندازی شده است. به سویی حرکت میکنیم تا مردم سردرگم نشوند.
کاظمیفرد تصریح کرد: در گذشته ۲۰۰ روز طول میکشید تا یک نفر موجودی حساب محکوم را استعلام بگیرد، یکی از تحولات دستگاه قضایی سامانه هوشمند استعلامات مالی قوه قضاییه است که قاضی در حدود ۴ دقیقه کلیه حسابهای بانکی و پلاک ثبتی شخص را استعلام میگیرد. استفاده از این سامانه و استعلام از طریق این سامانه در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲ برابر شد و این نشان دهنده تقویت سیستم الکترونیکی دستگاه قضایی است. ضمن اینکه بعد از شناسایی در لحظه امکان مسدودی برخط حساب امکان پذیر است