به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر بهرام عین اللهی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه برای تامین منابع طرح دارویار و داروهای مورد نیاز، در هفته اخیر ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار بابت معوقات شرکت ها تخصیص داد که در حال توزیع در داروخانه ها، دانشگاه های علوم پزشکی، شرکت های توزیع کننده و تولید کنندگان داروست و با این اقدام، مطالبات دارویی تا حد زیادی تسویه می شود.
وی با اشاره به واردات برخی داروها با ارز نیمایی عنوان کرد: نیاز به نقدینگی در شرکت های وارد کننده مواد اولیه و یا داروهایی که در کشور تولید نمی شوند، وجود دارد و برای تامین نقدینگی این شرکت ها، پرداخت تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی از سوی بانک مرکزی به بانک های عامل، ابلاغ شده است که شرکت ها به مرور این تسهیلات را دریافت می کتند تا بتوانند مواد اولیه و داروهای مورد نیاز را تامین کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به تصویب کاهش عوارض گمرکی وارادات دارو به میزان یک درصد در مجلس، گفت: عوارض گمرکی تجهیزات پزشکی و مصرفی در سال جاری ۴ درصد بود، اما در جلسه سران قوا، کاهش عوارض گمرکی برای تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی به تصویب رسید و عوارض گمرکی این کالاها از ۴ به یک درصد کاهش یافت.
دکتر عین اللهی از اقدام مجلس برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده برای داروهای ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که در داخل تولید مشابه ندارند خبر داد و گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای واردات داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی فاقد مشابه تولید داخل را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کردند.
وی تصریح کرد: پیش از این دو درصد سود بازرگانی برای واردات منظور شده بود که در هیات دولت، مقرر و تصویب شد دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی از این دو درصد، معاف شوند. بنابراین مقررات خوبی برای حمایت از دارو و تجهیزات پزشکی از سوی دولت وضع شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به تفاهم وزارت بهداشت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برای اختصاص ارز مورد نیاز در تامین دارو و تجهیزات پزشکی، یادآور شد: مقرر شد که یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی 4200 تومانی برای دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک اختصاص داده شود که می تواند بسیاری از نیازهای این حوزه را برطرف کند.
دکتر عین اللهی با بیان این که تا کنون یک میلیارد دلار، پروفرما و نیازهای شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی به بانک مرکزی اعلام شده است، گفت: بخش عمده ای از این درخواست ها توسط بانک مرکزی برای تامین ارز، تعیین تکلیف و عمده درخواست ارز مورد نیاز، تامین شده است.
وی به تولید برخی اقلام دارویی در هلدینگ های وابسته به نهادهای مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه هلدینگ تیپیکو، ۳۳ درصد داروها را تولید می کند که به صورت دو شیفت و سه شیفت در حال تولیدند و با افزایش تولید این مجموعه ها، نیازهای دارویی، تجهیزات پزشکی و مصرفی کشور برطرف می شود.
وزیر بهداشت همچنین از حمایت جدی دولت مردمی از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: ۴۰ درصد از نیازهای حوزه سلامت توسط شرکت های دانش بنیان تولید می شود.
به گفته دکتر عین اللهی حدود ۹۸ درصد از داروهای مورد نیاز کشور، تولید داخل استو باتوجه به مصوبات اخیر دولت، در حوزه تولید و تامین دارو، مواد اولیه، تجهیزات پزشکی و مصرفی نگرانی نداریم.