به گزارش خبرنگاران گروه اقتصاد گزارش خبر، سهراب سهرابی مجری طرح گندم کشور در گفتگو با برنامه مجله کشاورزی رادیو اقتصاد اظهار داشت: اولین برداشت های گندم همواره در فروردین ماه از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان آغاز و بعد از استان های جنوبی کشور، مناطق گرم و مرطوب و بعدها به مناطق معتدل سرد تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.
سهرابی گفت: در الگوی کشت جدید مصرف بهتر بذر با تنوع گندم آبی و دیم، کشاورزی قراردادی، جهش تولید در دیمزارها با همکاری وزارت جهاد و ستاد اجرایی اجرایی فرمان امام و مصرف بهتر کود و تناوب ایجاد شده است.
وی اولین اصل در افزایش و پایداری تولید محصولات زراعی را تناوب دانست و گفت: گندم به دلیل ریشه سطحی که دارد آفات و بیماری های خاک را جذب می کند که برای جلوگیری از آن با تناوب کشت پیشنهاد می کنیم از کشت دانه های روغنی همچون کلزا، آفتاب گردان یا حبوباتی چون لوبیا و عدس یا چغندر و پنبه و توتون برای پایداری خاک، تثبیت بیولوژیک و برداشت بهتر محصول استفاده شود.
مجری طرح گندم کشور اظهار امیدواری کرد با فرهنگ سازی و آموزش به کشاورزان خرد و ارائه مشوق های یارانه ای و بیمه ای، به چرخه تولید و کشت تناوبی کمک شود.
سهرابی در ادامه تصریح کرد: توفیق امسال در خودکفایی گندم نتیجه تناوب در کشت کلزا در مناطق تولیدی استان های خوزستان، ایلام و فارس و گلستان بوده که توصیه می کنیم با انتخاب محصولات درالگوی کشت، به درآمد پایدار و افزایش تولید برسیم.
وی در توضیح نگرانی کشاورزان از بی آبی گفت: محصولات پیشنهادی ما درتناوب متناسب با منطقه و آب و سطح زیرکشت است و مشکلی ایجاد نمی کند.