به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر بهرام عین اللهی که برای پاسخ به سئوال محمدرضا صباغیان بافقی نماینده شهرستانهای مهریز، بافق، بهاباد، ابرکوه و خاتم به صحن علنی مجلس شورای اسلامی دعوت شده بود، گفت: مطابق قانون توزیع نیروهای فارغ التحصیل پزشکی به عهده وزارت بهداشت است و این توزیع بر اساس اطلاعات مربوط به میزان جمعیت تحت پوشش، تعداد نیروهای متخصص و مراکز درمانی موجود در هر منطقه، با اولویت مناطق محروم انجام می شود.
وی افزود: توزیع متخصص در سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم به میزان ۲۸۰۰ نیرو اعم از متخصص و فوق تخصص بوده و این در حالی است که آمار توزیع این نیروها در سال ۹۸ تعداد ۱۷۸۴ متخصص بوده و در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۰۰ متخصص رسیده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در خصوص اقدامات توسعه ای و زیربنایی برای تربیت و توزیع نیروهای متخصص، شاهد افزایش ظرفیت این نیروها هستیم؛ به طوری که در رشته دستیاری تخصصی پزشکی از ۳۵۰۰ ظرفیت در سال ۱۴۰۰ با رشد ۲۰ درصدی به ۴۰۱۳ ظرفیت در حال حاضر رسیده ایم و البته پذیرش بومی سال ۱۴۰۱ در این بخش همچنان ادامه دارد.
دکتر عین اللهی اظهار داشت: رشد ۵۰ درصدی پذیرفته شدگان رشته فوق تخصصی پزشکی در دولت جدید، دستاورد دیگر نظام سلامت است که از ۲۶۰ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۴۰۷ نفر رسیده و شاهد رشد ۲ برابری آن هستیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین تربیت رشته های فلوشیپ در دولت سیزدهم افزایش ۲۵ درصدی داشته و تعداد فلوشیپ را از ۴۲۴ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۵۰۰ نفر در سال ۱۴۰۱ رسانده ایم.
وزیر بهداشت با بیان این که این میزان افزایش ظرفیت در رشته های پزشکی، تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ تا به بازار کار برسند قدری زمانبر خواهد بود، تاکید کرد: امیدواریم شاهد به بار نشستن ثمرات این اقدامات باشیم و بتوانیم کمبود متخصص در کشور را به زودی جبران کنیم.
دکتر عین اللهی اظهار داشت: میزان توزیع نیروی پزشکی و دندانپزشکی نیز در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ هزار نفر بوده است و در کل ۷۵ درصد از نیروهای متخصص و فوق تخصص به مناطق کمتر برخوردار کشور اعزام شده اند.
وی یادآور شد: برای افزایش میزان ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم در سال ۱۴۰۱ در شورای حقوق و دستمزد تصویب کردیم که سقف پرداخت کارانه در مناطق محروم برداشته شود تا متخصصانی که به این مناطق می روند در جهت تشویق، از حداکثر درآمد برخوردار شوند. این مصوبه در هیات دولت هم به تأیید رسید و در حال اجراست.
رشد ۲ برابری بهرهبرداری از مراکز درمانی در دولت سیزدهم
وزیر بهداشت گفت: در زمینه اقدامات توسعه ای و زیرساختی، طی دو و نیم سال قبل از دولت سیزدهم در کشور حدود ۵۲ پروژه به بهره برداری رسیده بود که این میزان از سال ۱۴۰۱ تاکنون یعنی در حدود یکسال و نیم گذشته، به ۱۰۳ پروژه رسیده است. با این حساب در دولت سیزدهم بهره برداری از مراکز درمانی رشد ۲ برابری داشته است.
دکتر عین اللهی با بیان این که تنها در ۱۸ ماه گذشته ۱۵ هزار تخت جدید بیمارستانی افتتاح شده است، افزود: با توجه به این که کل تختهای بیمارستانی کشور از قبل از انقلاب و ابتدای انقلاب تاکنون ۱۵۰ هزار تخت بوده است، این رقم معادل ۱۰ درصد کل تخت های بیمارستانی کشور است و در دو سال و نیم قبل از دولت سیزدهم ۷۳۰۰ تخت بیمارستانی افتتاح شده بود.