به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، این شرکت یکی از شرکت های مطرح تولیدکننده آهن اسفنجی است که در سال گذشته ظرفیت اسمی تولید خود را از 800 هزار تن به یک میلیون تن افزایش داد و هم اکنون نیز برنامه افزایش ظرفیت به 1.2 میلیون تن را در دست اجرا دارد.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در سال مالی منتهی به اسفند 1400 بیش از 895 هزار تن آهن اسفنجی تولید کرد و تولید 849 هزار تن محصول را برای سال 1401 برنامهریزی کرده است. بر اساس گزارش عملکرد ماهانه منتشر شده، در مرداد ماه 60 هزار تن محصول تولید شده که نسبت به تیر ماه رشد جالب توجه 20 هزار تنی را نشان می دهد. در مجموع، در 5 ماهه ابتدایی سال جاری بالغ بر 359 هزار تن محصول از چرخ تولید خارج و وارد فرایند فروش شده است. از این میزان تولید، تاکنون 222 هزار تن به نرخ میانگین 8.8 میلیون ریال به فروش رسیده که ارزش آن بالغ بر 19 هزار و 611 میلیارد ریال است.
«فغدیر» سال 1400 را با سود خالص 25 هزار و 496 میلیارد ریال به پایان رساند و حاشیه سود خالص آن در محدوده 33 درصد بود و در صورت های مالی 3 ماهه نخست سال 1401 حاشیه سود به 47 درصد رسیده است. در رتبهبندی بر اساس حاشیه سود خالص شرکت های حاضر در بازار سرمایه، این شرکت جزو 10 شرکت برتر صنعت آهن و فولاد محسوب می شود.
یکی از مزیت های رقابتی این شرکت نسبت به سایر رقبا، همجواری با شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است؛ این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان گندله مورد نیاز خود را به راحتی از چادرملو تهیه می کند و این همسایگی سبب شده تا بابت حمل ماده اولیه تولید، هزینه سنگینی را پرداخت نکند. در واقع، گندله مورد نیاز «فغدیر» از طریق نوار نقاله از معادن «کچاد» مستقیما به خط تولید وارد می شود و موقعیتشناسی و اهمیت به جغرافیای منطقه در زمان تاسیس شرکت، سبب فعالیت در حاشیه سود مناسب شده است.
این شرکت که خود در حوزه تولید آهن اسفنجی فعال است، کارخانه های کنسانتره سازی، گندله سازی و فولادسازی را جهت تکمیل زنجیره تولید خود به اجرا درآورده که تاکنون پروژه های کنسانتره سازی پیشرفت ۵۸ درصدی و گندله سازی پیشرفت 79 درصدی داشته است. کارخانه فولادسازی نیز در قامت شرکت فولاد شاهرود که خود نیز از اهالی بازار سرمایه با نماد «فرود» است، اجرا شده و هم اکنون ظرفیت اسمی تولید 100 هزار تن شمش فولاد و 200 هزار تن میلگرد را دارد. «فرود» طی عملکرد 12 ماهه سال 1400 موفق به کسب سود خالص بیش از یک هزار میلیارد ریالی شد.
در مجموع، می توان چنین گفت که «فغدیر» جزو شرکت هایی است که آینده و چشم انداز روشنی دارد و با توجه به طرح ها و پروژه های در دست اجرا و برنامه افزایش ظرفیت و توانایی مطلوب در تامین ماده اولیه و فروش محصولات در بازار داخل و خارج، به عنوان یک سرمایهگذاری مطمئن و کم ریسک می توان معرفی کرد و در چشم انداز میانمدت و بلندمدت جزو گزینه های سرمایهگذاران و سهامداران است.