به گزارش خبر، محمد ناصریراد در یادداشت ارسالی با موضوع "هفته ی فیلم و عکس شیراز در یک نگاه" به پایگاه خبری گزارش خبر آورده است؛
هفته ی فیلم و عکس شیراز که به همت انجمن سینماجوانان استان فارس برگزار شد، روز دوشنبه ۱۳ تیرماه ساعت ۱۶ در تالار حافظیه شیراز با افتتاحیه نمایشگاه عکس و با حضور مدیرکل ارشاد فارس کار خود را آغاز کرده و پس از آن ساعت ۱۶:۳۰ کارگاه مهارت های نگارش نقد و یادداشت سینمایی با حضورِ بیژن کیا برگزار شد.
در این کارگاه که تا ساعت ۱۸ ادامه داشت، بیژن کیا ضمنِ تماییز قایل شدن بین یادداشت، جُستار، نقد و تحلیل سینمایی، هر یک از این ها را دارای ویژگی ها و مولفه ی منحصر به فرد خود دانست و به صورت جامع به شرح هرکدامشان پرداخت.
در قسمت بعد این کارگاره چهار مبانی ساختاری که بیژن کیا به عنوان بستر و زمین بازی از آن ها یاد کرد، مورد بررسی قرار گرفت. یعنی کلاسیک، مدرن، پست مدرن و ترانس مدرن.
پس از اتمام کارگاه و با وقفه ای ده دقیقه ای ساعت ۱۸ دیدار اهالی سینما با مدیرکل فرهنگ ارشاد فارس مهندس حمیدرضا قانعی و معاونت هنری و سینمایی ارشاد فارس سیدرسول موسوی نژادیان و رییس دایره ی سینمایی ارشاد فارس روح الله رنجبری، برگزار شد.
در این نشست که نزدیک به سه ساعت به طول انجامید، سینماگران شیرازی از فضای سینمایی حاکم بر استان فارس گلایه کرده و خواستار تغییر و تحولات شدند .
مهندس قانعی در این دیدار ضمن بیانِ تداوم این دست نشست ها، قولِ بهبود شرایط در آینده و رونق هرچه بیشترِ صنعت سینما در استان را داد و به لزومِ انتقاد پذیری در این فضا تاکید کرد.
روز اول این رویداد هنری(هفته ی فیلم و عکس) که پس از سال ها شیراز شاهد آن بود، به پایان رسید.
روز دوم هفته ی فیلم و عکس شیراز روز ۱۴ تیرماه ساعت ۱۶ با پخش فیلم های کوتاه خش و C19 از حسن دهقانیان، وداع از محمد ناصریراد و مرگ یک زندگی زندگی از بهنام مسئله با حضور پر شور مخاطبان در سینما فرهنگ شیراز شروع به کار کرده و پس از آن جلسه ی نقد آثار با حضور مهدی نامجو و بهرام سلمانی برگزار گردید .
پس از جلسه ی نقد و بررسی آثار در همان سینما فرهنگ شیراز، جلسه ی دوم کارگاه مهارت های نگارشی نقد و یادداشت سینماییِ بیژن کیا شروع به کار کرد .
در این کارگاه بیژن کیا ضمن تاکید بر اهمیت شناخت مکاتب ادبی، هنری و سینمایی به تبیین اصول مبانیِ مکاتب کلاسیک، رمانتیسم، رئالیسم، سمبولیسم، اکسپرسیونیسم، ناتورئالیسم پرداخته و در پایان حُضّار را به ضرورتِ شناخت و تعمیق در مکاتب ادبی و هنری دعوت کرد.
روز دوم از هفته ی فیلم و عکس ساعت ۲۰ به پایان رسید .
روز سوم از هفته ی فیلم و عکس شیراز، ساعت ۱۶ در سینما فرهنگ شیراز با نمایش فیلم های ماسک، گناه، کپسول و انیمیشن پیش از بهشت در پاتوق فیلم کوتاه شیراز شروع و ساعت ۱۷ پایان یافت.
پس از آن و ساعت ۱۷ کارگاه عکاسی و هنرمفهومی، مرزها و ترکیب ها با حضور محمد حسین نیکو پور برگزار شد.
نیکوپوردر این کارگاه به چیستی و ماهیتِ هنرِمفهومی(کانسپشوال) پرداخته و تاکید کرد در این مکتب اصالت با هنرمند است نه اثر .
در ادامه مفاهیمی نظیرِ هنر دموکراتیک را شرح داد و سپس با نشان دادنِ فریم هایی از عکاسانِ مطرح خارجی و داخلی که در این زمینه فعالیت دارند و بررسی آثارشان، به کار خود پایان داد.
ساعت ۱۹:۳۰ با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس و معاونت فرهنگی و هنری ارشاد فارس، هفته ی فیلم و عکس شیراز با تقدیر از سینماگرانِ برتر استان، به ایستگاه پایانی خود رسید .
امید دست این قبیل رویدادهای هنری و سینمایی به صورت مستمر، تداوم داشته باشد .