به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، تفاهمنامه همکاری میان کمیته امداد و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با هدف ایجاد 100 هزار فرصت شغلی در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و عزتالله ضرغامی، میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به امضا رسید.
سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد در این مراسم با بیان اینکه کمیته امداد در سال جاری متعهد به ایجاد 500 هزار فرصت شغلی شده است، گفت: رویکرد کمیته امداد ایجاد اشتغال متناسب با شرایط روز و تحولات اقتصادی و همچنین توجه به وضعیت بومی و فرهنگی جوامع است.
وی با اشاره به ضرورت اشتغال پایدار و درآمد باثبات برای خانوادههای تحت حمایت افزود: زمینههای شغلی خوبی در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و کمیته امداد وجود دارد که در این تفاهمنامه به دنبال ایجاد اشتغال و توانمندسازی بهینه اقتصادی مددجویان با استفاده از ظرفیتهای دو نهاد هستیم.
رئیس کمیته امداد تاکید کرد: هدفگذاری این تفاهمنامه ایجاد 100 هزار فرصت شغلی در بازه زمانی سه ساله برای مددجویان و اقشار یک تا پنج جامعه، در بخشهای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که پیشبینی سال نخست ایجاد 30 هزار شغل است.
بختیاری خواستار تسهیل در صدور مجوزها و ایجاد شرایط صادرات و فروش تولیدات مددجویان شد و خاطرنشان کرد: کمیته امداد نیز با ارائه وام قرضالحسنه از طرحهای اشتغال در حوزه صنایع دستی و گردشگری حمایت میکند.
وی تمرکز بر مشاغل خانگی را رویکرد کمیته امداد در حوزه اشتغالزایی دانست و ادامه داد: بیش از 50 درصد خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد بانوان سرپرست خاناور هستند و نباید اشتغال بانوان، وظیفه مقدس مادری را تحتالشعاع قرار دهد.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه متاسفانه ظرفیت بومگردی در کشور مورد غفلت واقع شده است، اظهار کرد: 51 درصد مددجویان کمیته امداد ساکن روستاها هستند و هزاران نفر از این خانوادهها با ارائه تسهیلات و آموزش، میتوانند منازل روستایی خود را به اقامتگاه بومگردی تبدیل کنند.
بختیاری گفت: اقامتگاه بومگردی موجب فعال شدن چرخ اقتصاد روستا شده و با ایجاد تحول در روستاهای هدف، مهاجرت معکوس از روستا به شهر را در پی خواهد داشت.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت توانمندسازی روستائیان گفت: اقتصاد صنایع دستی یک اقتصاد هویتبنیان است که ظرفیت خوبی برای رونق روستاها به شمار میرود.
ضرغامی با اشاره به ضرورت ایجاد تحول در آموزش در حوزه گردشگری و صنایع دستی، افزود: صنایع دستی حکم پیشران اقتصاد کشور را دارد که اگر در روستاها مورد توجه قرار گیرد، مناطق روستایی ما به مولد اقتصاد تبدیل میشوند.