به گزارش گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، یکی از عرضه اولیههای موفق بازار سرمایه در سال جاری، «فغدیر» از زیرمجموعه های غدیر بوده که با استقبال صندوقها و سهامداران خرد روبرو شد و به فاصله چند روز پس از عرضه، راهی مجمع عمومی عادی سالیانه شد تا با تقسیم سود مناسب، بار دیگر سهامداران خود را راضی نگه دارد.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان یکی از مهمترین شرکتهای زیرمجموعه شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر است و سال مالی منتهی به اسفند ماه دارد. شایان ذکر است شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر خود نیز با نماد «وکغدیر» در صف عرضه اولیه ایستاده و در دوران رشد خود قرار دارد و به واسطه شرکتهای تابعه مطرحی که دارد، امیدهای بسیاری به عرضه اولیه موفق آن بسته شده است.
«فغدیر» با سرمایه اسمی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، در سال مالی ۱۴۰۰ موفق به شناسایی سود خالص ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومانی شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ رشد جالب توجه ۷۵ درصدی را نشان میدهد و رکورد رشد سودسازی در این شرکت رقم خورد. برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته و مطالبات در فهرست برنامههای آتی شرکت قرار دارد که به زودی اجرایی خواهد شد.
این شرکت هم اکنون ظرفیت تولید یک میلیون تن آهن اسفنجی را دارد و طرح افزایش ظرفیت به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را در دست اجرا دارد که تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت داشته است.
در سال مورد گزارش، میزان تولید و فروش شرکت رشد ۲۴ و ۳۱ درصدی داشت؛ با وجود قطعی گاز و برق در فواصل مختلف سال، موفق به تولید ۸۹۶ هزار تن و فروش ۹۱۲ هزار تن محصول شد.
لازم به ذکر است که در این سال، با تولید ماهانه ۸۸ هزار تن، رکورد تولید زده شد.
این میزان فروش، درآمد ۷ هزار و ۶۵۸ میلیارد تومانی را به همراه داشت و سبب شد نام شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در صدر شرکتهای صنعت فولاد قرار گیرد.
در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت که ۱۸ خرداد ماه برگزار شد، سهامداران تصمیم گرفتند تقسیم سود حداکثری انجام گیرد و از ۲۱۲.۵ تومان سود هر سهم محقق شده، ۱۷۰ تومان را بین سهامداران تقسیم کنند تا خریداران این عرضه اولیه با دست پر راهی خانه شوند.
در این مجمع نکاتی در خصوص پروژههای شرکت از زبان مدیرعامل شرکت گفته شد که برای سهامدارانی که دید بلندمدت دارند جالب توجه است؛ کارخانه گندلهسازی بهاباد با ظرفیت تولید ۴ میلیون تن در سال تاکنون پیشرفت ۷۲ درصدی داشته و پروژه احداث کارخانه کنسانترهسازی ۱۰۰۰ هزار تنی شرکت صنایع معدنی عصر نوین بهاباد پیشرفت فیزیکی ۲۴ درصدی داشته است.
با تکمیل این پروژهها و با توجه به شروع استخراج در معادن میشدوان و آنومالی شمالی توسط شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق، زنجیره تولید شرکت تکمیل خواهد شد و حاشیه سود بیش از پیش رشد خواهد کرد. حاشیه سود ناخالص «فغدیر» در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد بود.
در شرکت فولاد شاهرود که از شرکتهای تابعه «فغدیر» است، طرح تولید استیل کورد کلید خورده که برآورد شده تا دو سال آینده به بهرهبرداری برسد.
هزینه لجستیک در شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان کمتر از سایر رقبا است چرا که به دلیل نزدیکی به شرکت چادرملو، گندله مورد نیاز خود را با هزینهای بسیار پایین تامین میکند و علاوه بر این، به سبب رسیدن پروژه آب خلیج فارس به اردکان، با بحران آب مواجه نیست.