به گزارش خبر روابط عمومی گروه پاس، کسی که به اشتباه پولی را به حساب دیگری واریز کرده است برای پیگیری باید به بانک مربوطه مراجعه و درخواست کند تا به نوعی بتواند با شخصی که پول به حساب او واریز شده تماس بگیرد.
در این شرایط معمولاً شعبه بانک برای ارائه اطلاعات تماس با شما همکاری میکند،اما اگر شعبه به دلیل حفظ حریم خصوصی مشتریان حاضر به انجام این کار نشد،می توانید از کارکنان بانک بخواهید خودشان با دریافت کننده وجه تماس گرفته و درخواست استرداد(برگرداندن) پول کنند.
اما گاهی بعد از واریز اشتباه پول به حساب دیگری،شخص دریافت کننده پول،از استرداد مبلغ اجتناب میکند و حاضر به برگرداندن پول نیست.
در این شرایط لازم است پیگیری قضایی انجام شود.پیگیری قضایی برای واریز اشتباه پول در خصوص این موضوع،موادی که قانون مدنی ایران ،به رد مالی که بدون استحقاق گرفته شده است،اشاره دارد.
ماده ۳۰۱ قانون مدنی بیان میکند:کسی که به طور عمد یا به اشتباه چیزی را که مستحق نبوده،دریافت کند،ملزم است که آن را به مالک تسلیم کند.همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان میکند کسی که مالی را زمانی که مستحق نبوده دریافت کرده است،ضامن اصل مال و منافع آن است اعم از اینکه به عدم استحقاق خود آگاهی داشته یا نداشته باشد.
بنابراین شخص مال باخته میتواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه،با استناد به فیشهای واریزی،نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام کند.تا زمانی که این فرآیند طی شود،اگر دریافت کننده پول اقدام به برداشت وجه از حساب خود یا بخشی از مبلغ را خرج کند،احتمالا به خیانت در امانت متهم می شود،که تصمیم در این مورد به عهده قاضی دادگاه است.
باید در نظر داشت اگر فردی به اشتباه مبلغی را برای کسی کارت به کارت کرده و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه کند،اثبات وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن فرد،بر عهده شخصی است که مبلغ را اشتباه واریز کرده است.