به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، فقیهه سلطانی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون با انتشار ویدیویی در صفحه شخصی اینستاگرامش، حمایت خود از بیانیه بانوان سینماگر را نشان داد.
سلطانی در این ویدیو میگوید: «همکاران عزیزم سلام، خیلی خوشحالم که بالاخره بعد از شش سال بیدار شدید و یک جنبشی را به راه انداختید برای حمایت از جوانانی که وارد سینما میشوند و هیچ پناهی در مقابل آزار های افراد حرفهای و البته، حرفهای نما ندارند.
شش سال پیش ما تلاش کردیم ثابت کنیم مشکلاتی در سینما وجود دارد، اما متاسفانه برخی از شما مقابل ما ایستادید، خیلیهای شما سکوت کردید و گفتید همچین مشکلاتی وجود ندارد، حالا به هر دلیلی، شاید میترسیدید شغل خودتان را از دست بدهید.»
این بازیگر ادامه میدهد: «ما توی دردسر بزرگی افتادیم، حتی به دست خود مسئولین، چون یادم هست زمانی که یک جلسه تشکیل دادیم تا مشکلاتمان را مطرح کنیم، وقتی یک همکار خانم داشت با بغض، مشکل خودش را مطرح میکرد، دو نفر از مسئولین در گوش هم جُک تعریف میکردند و میخندیدند و من همانجا متوجه شدم هیچکس نیست که به داد ما برسد و ما باید خودمان مشکلاتمان را حل کنیم.
امیدوارم از این پس، مسئولین جدید به کمک شما بیایند. فردای همان روز، آن آقای مسئول به خبرگزاریها سپردن تا به کارگردانهای محترم سینما، چون آدمهای شریف بسیار زیادی هم وجود دارند، تماس بگیرند و بگویند که این خانم به شما تهمت زده و توهین کرده، آنها هم چون از جایی خبر نداشتند و از خبرگزاری با آنها تماس گرفته شده بود، فکر میکردند درست است، پس عصبانی شدند، ما را بلاک کردند، ما کم کارتر شدیم، به جای اینکه مشکلاتمان حل بشود.»
سلطانی تاکید میکند: «البته من سنگ خودم را به سینه نمیزنم، چون من آن زمان خیلی کار میکردم، اما من دختران و پسران جوانی را میدیدم که وارد این حرفه میشدند و مورد اذیت و آزار قرار میگرفتند. به هر حال تلاش ما بیثمر ماند، اما ما جلوی شما نمیایستیم، همه با هم یک صدا تلاش میکنیم، به امید روزی که دیگر از این موضوعات در سینما که شغل بسیار شریفی است، نباشد.»
این در حالیست که محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی برای بررسی خشونت علیه سینماگران زن دستور ویژه داد. در اولین جلسه شورای مدیران سازمان سینمایی در سال ۱۴۰۱، محمد خزاعی، از شورای تازه تاسیسِ اخلاق حرفهای سینما خواست تا نسبت به بررسی مسائل و مشکلات زنان سینماگر و حواشی پیش آمده، به طور عاجل و قاطع اقدام کند.
گفتنیست امروز هم آزاده صمدی، یکی از امضاکنندگان بیانیه اعتراض به خشونت علیه زنان ضمن اعلام این خبر در صفحه اینستاگرامش نوشت: قرار است مجمعی برای پیگیری خواست بیانیه (رسیدگی به خشونت و آزار علیه سینماگران زن توسط کمیته مستقل) تشکیل شود که برای جلوگیری از هرگونه تضییع حقوق نیاز به انتخاب پنج نماینده ضروری به نظر میرسد.
این بازیگر فهرستی را ارائه کرده که در آن تعدادی از زنان سینماگر، برای به عهده گرفتن این مسئولیت، نامزد شدهاند.
به نوشته وی زنان دست اندر کار سینما و تئاتر امضاکننده، میتوانند از این فهرست به نمایندگان مورد نظر خود رای دهند.
اسامی نامزدها عبارت است از: نیکی کریمی، آیدا پناهنده، غزاله معتمد، غزاله سلطانی، ترانه علیدوستی، منصوره یزدان جو، هانیه توسلی، ریحانه طراوتی، مهین صدری، آزاده صمدی، سمیه میرشمسی، مارال جیرانی و ثمین مهاجرانی.
شایان ذکر است پنج روز پیش شماری از سینماگران زن با انتشار بیانیهای در اعتراض به آنچه که رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران خواندند، نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باجگیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم.