به گزارش خبرنگارانگروه جامعه گزارش خبر، امین کلاته اظهار داشت: ابتلای مردم روستاها به سویه اُمیکرون به شدت بالا است، متاسفانه اهالی این مناطق در بیشتر موارد علایم بیماری را به حساب سرماخوردگی گذاشته و خوددرمانی می کنند که این امر روند درمان را تحت شعاع قرار داده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: بیشتر اهالی روستاها از مراجعه به پزشک خودداری می کنند و این امر وضعیت را بدتر کرده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از جمعیت روستاهای استان برای کار به شهرها مراجعه می کنند افزود: این رفت و آمدها سبب گسترش و شیوع بیشتر بیماری شده است.
وی درباره ابتلای کودکان روستایی به اُمیکرون اظهار داشت: کودکان بویژه در روستاها واکسن کرونا دریافت نکردند از این رو مستعد ابتلا به اُمیکرون هستند از طرفی با وجود تغییر رنگ کرونایی شهرستان به قرمز، مدرسه ها دیر هنگام تعطیل شد و این امر سبب گسترش بیماری در میان کودکان شد.
کلاته تصریح کرد: با توجه به مشکلات مربوط به نداشتن گوشی هوشمند و تبلت در روستاها و محرومیت دانش آموزان از برنامه شاد، آموزش در مدارس روستایی بیشتر به صورت حضوری بوده است و کودکان و خانواده ها راغب به حضور در مدارس هستند که این امر هم در شیوع بیماری تاثیر داشته است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی درباره وضعیت واکسیناسیون در روستاها علیه کرونا گفت: این استان در این زمینه وضعیت خوبی دارد، جمعیت قابل توجهی از روستاها در شهرها واکسن دریافت کردند که در آمار روستاییان نیامده است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
تاکنون حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در این استان تزریق شده است و ۹۵ درصد جمعیت هدف دُز اول واکسیناسیون، ۸۵ درصد جمعیت هدف دُز دوم و ۵۰ درصد نیز دُز سوم واکسیناسیون کرونا را دریافت کرده اند.
براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، هشت شهرستان بجنورد، شیروان، فاروج، اسفراین، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان و رازوجرگلان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.