به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشت ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "سیاست های بیانیه گام دوم در بهره گیری از منابع و ثروت های ملی " آورده است.
تنوع اقلیمی، عناصر گرانبهای معدنی، ذخایرعظیم نفت و گاز، موقعیت جغرافیایی راهبردی، سواحل، دریاها، جنگل و ... درصورتی که به شکل عقلائی با برنامه ریزی های جامع و کلان از سوی بخش های دولتی و خصوصی به نفع عموم مورد بهره برداری قرار گیرند، بلاشک در ارتقاء عزت ملی و توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور نقش بی بدیلی را بازی خواهد کرد؛ بنابراین، عمل بر اساس تدابیر رهبری در مورد راهبردهای کشور در استفاده هدفمند و با برنامه از منابع و ثروت های ملی که به شکل منویات، تذکرات و توصیه های ایشان به مقامات و مسئولان بخش های اجرایی، قانون گذاری، قضایی، پژوهشی و تحقیقاتی و دانشگاهی بوده است، می تواند گره گشای بسیاری از معضلات و مشکلات موجود در اقتصاد کشور باشد.
با تجزیه وتحلیل گفتمان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مشخص شد، راهبرد ایشان در قبال توانمندی های محیطی کشور، راهبردی فرصت محور و منطبق بر برنامه ریزی مدون برای اتکا به فرصت های مادی کشور بر مبنای استفاده پایدار و بهینه از فرصت های جغرافیایی جهت هموار شدن مسیرهای تعالی و توسعۀ اقتصادی کشور است.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مزیت های جغرافیایی کشور را ازعوامل زمینه ساز درون گرایی اقتصاد، پایداری اقتصادی و کاهش وابستگی به کشورهای خارجی عنوان می نمایند؛ زیرا که از منظر ایشان، رشد بهره وری در اقتصاد از طریق به کارگیری ظرفیت و قابلیت های متنوع در جغرافیای طبیعی کشور یک راهبرد محوری تلقی میشود.
برای محور قرار گرفتن توان های محیطی در اقتصاد کشور، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، انجام پژوهش ها و تحقیقات کاربردی در شرکت های دانش بنیان توسط استادان و فارغ التحصیلان جوان علوم جغرافیایی و مطالعات محیطی و برقراری ارتباط بین پژوهشگران، اندیشمندان و استادان با صنعت در راستای تبدیل ایده ها به پدیده ها و نهادینه سازی ابتکارات ثبت شده در وزارت خانه ها، سازمان ها، شرکت ها و ... را توصیه می کنند.