به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر و به نقل از تی ان، تحقیقات جدید محققان "کالج سلطنتی جراحان در ایرلند" نقش اختلال در ساعت بدن و ایجاد التهاب در سلولهای ایمنی را نشان میدهد.
ساعت زیستی بدن ریتمهای ۲۴ ساعته ایجاد میکند که این کار انسان را سالم نگه میدارد و سبب هماهنگی بدن او با چرخه روز/شب میشود. یکی از این کارها، تنظیم ریتم سلولهای ایمنی بدن به نام ماکروفاژها است.
هنگامی که این ریتم سلولی به دلیل مواردی مانند الگوهای نامنظم در خوردن، خوابیدن یا شیفت کاری مختل میشود، این سلولها مولکولهایی تولید میکنند که باعث التهاب میشوند و این امر میتواند به بیماریهای التهابی مزمن مانند بیماری قلبی، چاقی، آرتریت، دیابت و سرطان منجر شده و بر توانایی فرد برای مبارزه با عفونت نیز تاثیر بگذارد.
در این مطالعه، محققان این سلولهای ایمنی کلیدی به نام ماکروفاژها را در آزمایشگاه و در شرایط حضور و عدم حضور ساعت بدن مورد بررسی قرار دادند. محققان دریافتند که ماکروفاژها بدون ساعت بدن، گلوکز بسیار بیشتری مصرف میکنند و سریعتر از سلولهای طبیعی آن را تجزیه میکنند و از بین میبرند. آنها همچنین دریافتند که در میتوکندری، مسیرهایی که توسط آن گلوکز برای تولید انرژی بیشتر تجزیه میشود، در ماکروفاژهای بدون ساعت بدن بسیار متفاوت است که این امر به تولید گونههای فعال اکسیژن(ROS) که التهاب را بیشتر میکنند، منجر میشود.
دکتر "آنی کرتیس"(Annie Curtis) نویسنده ارشد مطالعه گفت: یافتههای این مطالعه نشان میدهد هر چیزی مانند خواب ناکافی و کمبود نور روز که تاثیر منفی بر ساعت بدن ما میگذارد میتواند بر توانایی سیستم ایمنی ما نیز تاثیر منفی بگذارد.
یافتههای این مطالعه در مجله "Frontiers in Immunology " منتشر شد.