به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "ایثار و شهادت عشق الهی است، همین و بس " آورده است:
زندگی، زیباست؛ اما شهادت از آن، زیباتراست. سلامت تن، زیباست؛ اما پرنده عشق، تن را قفسی میبیند که در باغ نهاده باشند. راز خون را جز شهدا درنمی یابند.
گردش خون در رگ های زندگی، شیرین است؛ اما ریختن آن در راه محبوب، شیرین تر است و نگو شیرین تر، راز خون در آنجاست که همۀ حیات به خون وابسته است.
هر شهید، کربلایی دارد و کربلا را تو مپندار که شهری است میان شهرها و نامی است میان نام ها، نه! کربلا، حرم حق است و هیچ کس را جز یاران امام حسین (ع) راهی به سوی حقیقت نیست. برای ما کربلا بیش از آن که یک شهر باشد، یک افق است، یک منظر معنوی است که آنرا به تعداد شهدایمان فتح کرده ایم.
استوانه های هر کشوری و پایه های هر جامعه ای به پاک باختگان و طلایه داران عقیده و ایمان استوار است، یکی از پشتوانه ها و ذخایر غنی فرهنگ جامعه ما فرهنگ ایثار و شهادت است که از نسیم روح بخش اسلام در جامعه جاری شده است.
فرهنگ ایثار و شهادت در نظام اسلامی، از مهمترین ویژگیهای مکتب تشیع به شمار می رود و از وجود همین فرهنگ بوده و هست که حقایق اسلام همچنان پا برجا و زنده تا کنون باقی مانده است .
امروزه در جهت تقویت هویت ملی و مذهبی و تحکیم مبانی اعتقادی و مبارزه با تهاجم فرهنگی، بهترین راه حفظ و تقویت و گسترش فرهنگ ایثار وشهادت است.
امروزه اگرچه خانواده همچنان مهمترین عامل فرهنگ پذیری اعضای جامعه است، اما از آنجا که عصر حاضر عصر تبلیغات است و ابرقدرت ها برای نهادینه کردن ارزشهای مادی خود در نسل جوان با بسیج تمام امکانات و استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز(ماهواره،اینترنت و...) از هیچ کوششی فرو گذار نکرده اند بر ما لازم است که به بررسی پدیده های فرهنگی و اجتماعی و جستجوگر علت های پنهان و آشکار باشیم، اکتفا نمودن به یک علت، عمل ارزیابی و تحقیق را به سوی لغزش و خطا می کشاند.
در آسیب شناسی شیوه های ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید تمامی عواملی که مخل و محدود کننده فرآیند ارتباطی است بررسی و تجزیه و تحلیل گردد. همچنین با درنظر گرفتن عوامل اقتصادی، فرهنگی و مسایل بین المللی که مستقیم یا غیر مستقیم بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأثیر دارند می توان به شناخت درست اثر این مقوله رسید.
بازتاب این شناخت اگر در برنامه ها و راهکارهای فرهنگ سازان لحاظ شود، جامعه هم از تأثیرات مثبت روحیه از خود گذشتگی(دور شدن از خودخواهی) برخوردار می گردد، تأثیراتی که در آن علاوه بر پاسداشت حرمت و قداست شهید به شکل واقعی و حقیقی، شیوه های اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت را از جنبه های منفی غلو، جعل و بعضاً غیر منظقی بودن دور می سازد و به تبع آن امکان بهره مندی جامعه از ذخایر معنوی و آثار وجودی فرهنگ ایثار و شهادت میسر می گردد.