به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "حفظ هویت ملی با استمرار در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت" آورده است:
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان سرمایه ای غنی و راهبردی برای حفظ هویت و فرهنگ ملی به شمار می رود.
این فرهنگ با هویت قدسی خود توانایی سرشاری در متاثرساختن نهادهای اجتماعی و ساختارهای سیاسی به انضمام بافت فرهنگی جوامع را دارا می باشد و از بنیادی ترین راهبردها برای رشد اجتماعی و جامعه پذیری محسوب می شود.
شناخت شیوه های موثر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امری بدیهی و پیش نیاز علمی و منطقی در تحقق اهداف آن خواهد بود.
سیاست گذاران عرصه فرهنگ و اجتماع برای دستیابی به این هدف علاوه بر تدوین قوانین مورد نیاز و تامین اعتبارات لازم شیوه هایی را برای آن ترسیم نموده اند.
شناخت روش ها و شیوه های ترویج این فرهنگ در توسعه فرهنگی نقش موثری خواهد داشت.
این نقش زمانی موثر واقع می شود که شیوه ها به درستی درک و شناخته شوند و به درستی نیز از آنان استفاده گردد تا هدف مدنظر محقق گردد؛ هر چند با بکارگیری و استفاده از شیوه ها در طول زمان از اثربخشی و اثرگذاری آن کاسته خواهد شد.
بنابراین برای تاثیر مستمر و دائمی این فرهنگ حیات بخش، شناسایی عوامل موثر بر شیوه ها برای همه کسانی که به اعتالی فرهنگی می اندیشند امری اجتناب ناپذیر است.
هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل و مولفه های تاثیرگذار بر ارتقا اثربخشی روش ها و شیوه های موجود ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، حفظ و استمرار این فرهنگ در ساخت فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی که ریشه در باورها و اعتقادات عمیق مردم در ادوار و اعصار تاریخی دارد، بی بدیل است.
عوامل اثربخش ساختن شیوه ها، علاوه بر ارتقاء جایگاه این فرهنگ به عنوان عامل بقای فرهنگ و هویت ملی و ایرانی، می تواند در تحقق یک جامعه مطلوب براساس معیارهای انسانی و معنوی نقش موثری ایفا کند.
ضمن آنکه استفاده درست از روشهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میتواند نقش مطلوبی در سلامت جامعه از آسیب های اجتماعی داشته و اهداف عالی یک جامعه ایده آل را فراهم نماید.