به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر متن گفتگوی محمد یزدان پرست در برنامه رادیویی به شرح ذیل است:
سوال مجری- به عنوان دبيركل جامعه ايثارگري كل كشور بفرماييد اين جامعه در اين سال ها چه فعاليت هايي را در راستای تکریم براي ايثارگران انجام داده و آيا آمار دقیقی از تعداد اين عزيزان وجود دارد؟
ما يك NGO هستيم خدمات درماني و اشتغال و در برخی موارد مسكن خانواده های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران را در تهران و کل کشور ارائه می کنیم. در خصوص آمار و جمعيت اعضاي خانه ايثارگران هم بدانید که طبق آخرین بهروزرسانی بالغ بر 75 هزار نفر تحت پوشش هستند. افردای که به واسطه مستندات و معرفینامههای موثق در جبهه و همراهی با ارتش، سپاه، يگان هاي نظامي و انتظامي وقت، كارت شناسايي خانه ايثارگران تقدیم شان شده است.
اما رابطه خانه ایثارگران به همین جا ختم نشده و با توجه به شرایط خاص این دسته از عزیزان، رابطه عاطفی بین آنها و خانه شکل گرفته است و بر خود می دانیم که در قامت یک سنگ صبور و همراه دلسوز، کمک حال و یاور عزیزان باشیم. برای این که نقش خود را به خوبی ایفا کنیم از مشاوران حرفه ای در زمینه های درمانی، فرهنگی، روانشناختی و اشتغال بهره می گیریم.
سوال مجری- با توجه به این که شما NGO هستید، آیا از توان و کارآیی لازم برای حل مشکلات اعضای خانه ایثارگران در زمينه هاي اشتغال، درمان و مسكن بر می آید؟
در حد توان تلاش می کنیم که خدمات لازم را برای این عزیزان فراهم کنیم. اما در زمینه های مانند تامین مسکن و حل مشکل اسکان این عزیزان، به دلیل کمبود منابع با مشکلاتی مواجه هستیم و نمی توانیم خدمات کافی و لازم را ارائه کنیم. اما برای این که این خانه بتوانند تمام نیاز اعضای خود را پوشش بدهد باید، با نگاه فرابنيادي و فراجناحي با دید ملی به آن نگاه کرد.
خانه ایثارگران، بنیاد خیریه ای است که برای تامین نیازهای این عزیزان تشکیل شده است، با وجودی که تمام سعی و تلاش خود را برای این عزیزان کرده اما کافی نبوده است. با توجه به عدم کمبود بودجه سالانه خانه ایثارگران، باید شرایط برای مشارکت عموم برای رفع مشکلات این خانواده ها که برکت کشور و انقلاب هستند، فراهم شود.
سوال مجری- اگر رزمنده ای چند ماه خدمت در جبهه داشته باشد و تاکنون از مزایای حضور در جبهه استفاده نبرده اند اگر نیاز به کمک داشته باشند چه مزایایی مشمول حالشان شده است؟
دغدغه اینجانب و مسئولان خانه ایثارگران در اولویت، حل مشکل روزمره و مهم بازماندگان شریف جنگ است. با توجه به عدم مدیریت صحیح در دوران های گذشته، مشکلات اعضا و خانواده ایثارگران و رزمندگان بیشتر شده و امیدوارم که با مساعدت دولت آقای سید ابراهیم رئیسی، با ایجاد شرایط لازم، بخش زیادی از نواقص و چشم پوشی سنوات گذشته جبران شود.
البته که شواهد و قرائن هم دال بر این است که حل مشکلات همه مردم و اقشار جامعه بالاخص مشكل اين عزيزان ايثارگر، جانباز، رزمنده و شهدا بيشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سوال مجری- از منظر حقوقی تنها رزمندگانی ایثارگر محسوب می شوند که در جنگ مجروح شده باشند، یعنی شرايط ايثارگري حضور در جبهه و يا جانبازي است؟
متأسفانه در این باره نقص قانوني وجود دارد. به عقیده من همه عزيزان كه حتي يك روز در جنگ حضور داشتند و بحمدالله سالم و زنده برگشتند، به دلیل حضور در جنگ تحمل شرایط بحراني و خاص جنگ بايد مورد حمايت قرار بگيرند. در پزشكي هم بندي به نام (PTSD) وجود دارد که علم روانشناسی آن را به عنوان عوارض بعد از هرحادثه می شناسد.
اين عوارض بعد از حادثه شامل عزيزان رزمنده هم می شود. اخیرا قانوني تدوین شده که رزمندگان سالم و سلامت فارغ از این که آسیب فیزیکی هم در جنگ به آنها وارد نشده باشد، مشمول شرایط جانباری 5درصد شوند.
"پایان گفتگو"
گفتنی است محمد یزدان پرست با مدرک دکترای مدیریت و کارشناس ارشد حقوق از دانشگاه تهران بعنوان گزینه اصلی ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت جدید را عهده دار خواهد شد که ضمن حضور فعال در ۸ سال جنگ تحمیلی و نایل شدن به مقام جانبازی به میزان۷۰ درصد، درک صحیحی از مسائل و مشکلات پیش روی این اقشار از مردم را از نزدیک و در بطن وجود خود درک نموده و پس از گذشت ۳۳ سال از پایان جنگ تحمیلی به دنبال ارائه خدمات ویژه به خانواده شاهد و ایثارگران بوده و در ادامه نیز خواهد داشت.