به گزارش خبرنگاران بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، سرمایه نگر، شرکت سیمان فارس و خوزستان (سفارس) که مالکیت ۲۳ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی را در اختیار دارد، در سال دوره ۱۲ ماهه منتهی به اردیبهشت سال ۱۴۰۰ سود خالص ۱۲ هزار و ۳۶۶ میلیارد ريالی را در حسابهای خود نشاند که نسبت به عملکرد سال مالی قبل رشد بیش از ۲ برابری را حکایت میکند.
بر اساس این گزارش، در نتیجه افزایش نرخ میانگین سیمان و کلینکر، درآمد سود سهام با افزایش ۸۵ درصدی به رقم ۸ هزار و ۹۸۷ میلیارد ريال رسید که از این رقم، ۲ هزار و ۴۵۹ میلیارد ريال آن از طریق شرکت سیمان آبیک بدست آمد که در مسیر عرضه اولیه قرار دارد. شرکت سیمان آبیک ظرفیت تولید ۳.۶ میلیون تن سیمان را دارد که هم اکنون با ظرفیت ۷۸ درصدی فعالیت میکند.
این شرکت سیمانی بالغ بر ۳ هزار و ۳۷۴ میلیارد ريال سود فروش سرمایهگذاریها کسب کرد که بیشترین سود از محل فروش سهام «سدور» و «سپاها» حاصل شده است. لازم به ذکر است که طرح احداث فاز ۴ «سدور» با ظرفیت ۳۱۰ هزار تن در سال با سرمایهگذاری ۳ هزار میلیارد ريال کلید خورده و تاکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
«سفارس» علاوه بر پروژه مذکور، پروژه انتقال شرکت سیمان فارس به منطقه خرامه با اصلاح ظرفیت تولید به میزان ۳۳۰۰ تن کلینکر روزانه را با سرمایهگذاری ۲۰ هزار میلیارد ريالی آغاز کرده که قرار است بدون اخذ تسهیلات ارزی و ريالی از بانکها، تمام این میزان نقدینگی از محل آورده سهامداران و منابع حاصل از فروش اراضی فعلی کارخانه، تأمین شود. بنابراین، باید منتظر گزارش توجیهی افزایش سرمایه «سفار» در سال جاری باشیم.
نکته قابل توجه دیگر برای سهامداران «سفارس» این است که قرار است ۹۰ درصد از سود محقق شده در مجمع عمومی عادی سالیانه بین سهامداران تقسیم شود.
در تصویر ذیل ترکیب سبد سهام شرکت سیمان فارس و خوزستان را مشاهده میکنید که شرکتهای بورسی سهم ۶۷ درصدی دارند؛ البته با انجام عرضه اولیه سیمان آبیک، ترکیب پرتفوی این شرکت تغییر خواهد کرد و وزن شرکتهای بورسی بسیار سنگینتر خواهد شد.