به گزارش خبرنگاران بورس، بانک و بیمه گزارش خبر به نقل از آنا، از ثبتنام همتی برخی سایتهای خبری از اعتراض روحانی به او به دلیل ثبتنام در انتخابات خبر دادند. مکالمهای از این دو مقام منتشر شد که نشان میداد اصل اعتراض روحانی به این دلیل است که دولت قصد دارد از نامزدی دیگر پشتیبانی کند.
پس از رد صلاحیتها و حذف گزینه مدنظر دولت انتظار میرفت حضور همتی بهعنوان یکی از معدود گزینههای نزدیک به دولت مورد استقبال قرار بگیرد و توان دولت برای پیروزی پشت سر او قرار بگیرد؛ اما خبرهای جدید حاکی از آن بود که رئیس دولت کماکان حضور مدیرش را در عرصه بر نمیتابد. شاهد آن خبری بود که دیروز از سوی سایتهای نزدیک به همتی منتشر شد.
این پایگاههای خبری مدعی شدند همتی به دلیل آنکه حاضر به ارزپاشی و کاهش قیمت دلار نشده در آستانه کنار رفتن از ریاست بانک مرکزی است.
از سوی دیگر افراد نزدیک به دولت با تائید اصل اختلاف دلیل دیگری برای این جدایی عنوان میکنند.
اخبار درون دولت حکایت از آن دارد که رئیسجمهور اعتقاد دارد حضور همتی در عرصه انتخابات با مسئولیتهای حرفهای او تضاد منافع دارد و به همین دلیل این دو مسئولیت قابلجمع نیست.
از قرار اطلاع به دلیل این تعارض منافع روحانی یک دو راهی پیش رو همتی قرار داده انصراف از نامزدی یا استعفا (برکناری) از رئیس کلی. همتی انصراف از نامزدی را قبول نکرده است تا احتمال فعال شدن گزینه دوم بالا برود.
پس پرده یک اختلاف
آنچه از طرف دولت برای فشار به همتی برای برکناری عرصه از نامزدی اعلام میشود به نظر ظاهر ماجرا است؛ زیرا بسیاری از نامزدهای این دوره نیز وضعیتی مشابه همتی داشتند از جمله اسحاق جهانگیری و محمد شریعتمداری.
بنابراین باید دنبال باطن این اختلاف بود. آنچه به نظر میرسد نحوه ثبتنام و تاکتیک همتی در عرصه انتخابات است. همتی رئیس خود را از نامزدی مطلع نکرده در حالی که سایر گزینههای چنین کاری را کرده اند. او انفرادی و از نظر دولت با تک روی وارد عرصه انتخابات شده است. دوم اینکه همتی در عرصه نامزدی به هیچوجه نقش نامزد دولت را بازی نمیکند و تلاش دارد مستقل از روحانی به دفاع از عملکرد خود بپردازد.
تاکتیکی که برای روحانی گران میآید زیرا یکی از اعضای ارشد تیم اقتصادی او قصد دارد با دفاع از کارنامه خود به نقد عملکرد دولت بپردازد. از این رو روحانی به دنبال آن است که فاصلهگذاری همتی با خود را از طریق برکناری جبران کند.