شرکت غدیر بیشتر در زنجیره فولاد، اکتشافات، صنعت آلومینیوم وهمچنین در تولید الکترو موتورهای صنعتی برای واحدهای صنایع معدنی فعال است.
در کجای چرخه فولاد قرار دارید؟
سرمایه گذاری غدیر در طرح استانی فولاد نی ریز با چه نسبتی سرمایه گذاری کرده ؟
ظرفیت فولاد نی ریز 800 هزار تن تولید آهن اسفنجی در سال است و غدیر در این طرح با ایمیدرو مشارکت کرده، بطوریکه سهم ما 51 درصد و دولت 49 درصد است.
آقای مهندس به طرحهای زنجیره فولاد غدیر در شرکت گهر زمین بپردازیم؟
غدیر سهامدار 22 درصدی شرکت معدن سنگ آهن گهر زمین است. در حال حاضر 6 میلیون کنسانتره سنگ آهن در این شرکت تولید می شود و در آینده این رقم به 10 میلیون می رسد. همچنین برنامه داریم در کنار واحدهای کنسانتره سنگ آهن یک واحد گندله راه اندازی کنیم که تا کنون 50 درصد اجرای این طرح پیشرفت فیزیکی داشته است.
با توجه به اینکه کشورهای منطقه نظیر بحرین، قطر و امارات تولید توسعه آلومینیوم را با سرعت اجرا کرده اند ایا در فروش محصول با مشکل ربرو نخواهید شد؟
همانطور که می دانید متوسط رشد توسعه آلومینیوم در دنیا بین 2 تا 3 درصد است اما این رقم در منطقه خلیج فارس به بالای 25 درصد می رسد واین نشان می دهد که بسیاری از واحدهای آلومینیوم جهان تعطیل و به این منطقه امده اند.
چرا این منطقه را انتخاب کرده اند؟
چون 28 درصد قیمت تولید آلومینیوم به برق وابسته است بطوریکه نام این محصول را باید کپسول انرژی بنامیم. منطقه خلیج فارس با برخورداری از منابع عظیم گاز مرکز تولید انرژی جهان است. کشورهای نظیر قطر،امارات و بحرین با استفاده از گاز ارزان توسعه آلومینیوم را هدف قرار داده اند. بطوریکه این کشورهابه همراه ایران مرکز تبدیل گاز به شمش هستند.
از طرفی تولید الومینیوم در مناطق گاز خیز علاوه بر تامین انرژی ارزان سبب جلوگیری از هدر رفتن ذخایر گازی و استفاده بهین از آن می شود. علاوه بر اینکه اعتقاد داریم تولید برق از گاز بسیار ارزانتر از نفت و زغالسنگ است.
در مورد طرح تولید آلومینا بگویید؟
متاسفانه ذخایر بو کسیت ایران اندک و بی کیفیت است. در حال حاضر برای تولید یک میلیون تن الومینا در شرکت غدیر تصمیم داریم از بوکسیت وارداتی استفاده کنیم. ذخایر بالا و با کیفیت بوکسیت در جهان در منطقه استوایی قرار دارند و مناطق غیر استوایی از ذخایز بوکسیت کمی برخودارند. در ایران بزرگترین ذخیره بوکسیت در جاجرم است که به دلیل کیفیت پایین و مشکلات مربوط به ازاد سازی باطله از ماده معدنی شاهد هزینه تولید بالای آلو مینا هستیم. چرا که بوکسیت سخت و بی کفیت مصرف سود را بالا و بخار تحت فشار بالا قرار می گیرد و مصرف انرژی را بالا می برد و این مهم سبب افزایش قیمت تمام شده تولید می شود. این در حالی است که بو کسیت های استوایی از این لحاظ مشکل ندارند.