به گزارش خبرنگاران بورس، بانک و بیمه گزارش خبر به نقل از سرمایه نگر، تعریف حد ضرر یکی از الزامات سرمایهگذار بوده اما تعیین حد آن مقولهای است که محدوده وسیعی را پوشش داده و از خصوصیات فردی و روحی شخص سرمایهگذار شروع شده و تا مقدار سرمایه و اندازه ریسک و نوع بازار و شناخت سابقه تاریخی سهم ادامه می یابد.
موارد زیادی پیش میآید که ممکن است حد ضرر ما در یک معامله فعال شود و سپس سیر صعودی یا نزولی آن سهم شروع شود و ما را در غم از دست دادن سهم خویش داغدار کند. این قسمت که البته واقعیت هم دارد، همان بخش گول زنندهای است که بسیاری از سهامداران را دچار مشکل حاد میکند، بنابراین تصمیم می گیرد که در معاملات بعدی حد ضرر نگذارد و این آغاز فصل یخبندان مالی برای معاملهگر است. وقتی در معاملهای حد ضرر تعریف میکنید و ضرر فعال و لمس میشود هرگز از متد خود ناامید نشوید و روحیه ی خود را از دست ندهید، زیرا حد ضرر برای این است که فعال شود و یک چیز فرمایشی و سمبلی نیست.
تنها نکته مهم و ضروری این است که اگر تعداد حد ضررهایی که از شما فعال میشود زیاد است باید یک بازبینی کلی در روش و سیستم معاملاتی خود انجام دهید و هرگز اقدام به پاک کردن صورت مسئله یعنی حذف حد ضرر نکنید. آیا میتوانید تصور کنید در حال رانندگی در یک اتومبیل با سرعتی بسیار بالا هستید و پدال گاز را نیز تا انتها فشردهاید. حال بصورت ناگهانی مانعی بزرگ را در مقابل خود میبینید و این در حالی است که در تجهیزات اتومبیل شما اصلاً چیزی بنام ترمز وجود ندارد و سرانجام شروع عصر یخبندان و نابودی…
حد ضرر (stop loss) در بازار ارز بینالمللی نیز دقیقاً همان نقش ترمز مطمئن را در اتومبیل کورسی شما دارد، کما اینکه با نوسانات شدیدی که در بازار ارز دیده می شود، در صورت استفاده نکردن از حد ضرر، در کمتر چند ساعت، امکان از بین رفتن تمام سرمایه شما وجود دارد. حال چنانچه به مدریت ریسک سرمایه و مدریت پول توجه بیشتری کنیم و در کنار آن نیز از متد معاملاتی مطمئن برای ورود و خروج از بازار استفاده کنیم، مطمئناً بالانس نهایی معاملات ما با سود بالایی همراه خواهد بود. در این اینجا تکرار مجدد این مسئله ضروریست که عمده عامل عدم موفقیت بیش از ۹۰ درصد از معاملهگران در پایان سال مالی در بازار فارکس، عدم اطلاع یا عدم استفاده از روشهای مطمئن در مدیریت ریسک سرمایه و پول است که تعیین حد مناسبی از حد ضرر (S/L) نیز از اجزا مهم این علوم میباشد.
وقتی از یک آماتور پرسیده میشود که چرا در معامله خود حد ضرر نمیگذاری پاسخی که میدهد این است: ”که ما حدوداً در میانه یک رنج مشخص و تکراری از نوسانات قیمت میباشیم. پس بنابراین به هر حال نرخ قیمت به مکان قبلیاش باز خواهد گشت!” آری و بعد نتیجه آن، از دست دادن کل سرمایه (آغاز عصر یخبندان و کال مارجین شدن) است.
معامله در قلهها و درهها
افرادی که برای استفاده از تمامی یک روند تلاش میکنند زیانهای بسیاری را متحمل میشوند. افراد کمال طلب تنها به دنبال قلهها و درهها هستند در حالی که قلهها و درهها در بازارهای دو جهت نسبی بوده و هر زمانی امکان اینکه بازار درهها و قلههای جدیدی بسازد وجود دارد. این مساله را برای خود حل کنید که نمیتوان از تمام حرکات بازار استفاده کرد. شما اگر با رعایت اصول، قسمتی از حرکت مفید بازار را هم شکار کنید، در دراز مدت سود خوبی به دست میآورید.
ساده انگاری بیش از حد
اینکه روشهای ساده، اصولی و کاربردی عموما بازده خوبی دارند بر هیچ کس پوشیده نیست اما؛ ساده انگاشتن بیش از حد معاملات، عموما منجر به زیان میگردد. باید توجه داشت بازار با شرایط و دلایل گوناگونی به حرکت در میآید. ساده انگاری و بیتوجهی به عوامل تاثیرگذار بازار عموما موجب زیان میگردد.
عدم یادداشت برداری از معاملات
در صورتی که واقعا به موفقیت و رسیدن به اهداف در بازار ایمان دارید حتما از معاملات خود یاد داشت برداری نمایید. با این کار فرد از تکرار اشتباهات جلوگیری کرده و عوامل موفقیت خود را بیش از پیش شناسایی مینماید. مکتوب کردن تمامی عوامل مهم از دیدگاه یک معاملهگر در کنار یادداشت احساسات در زمان معامله، روشی کمی برای مشاهده آماری کیفیت معاملات شما میباشد.
توجه نکردن به معاملات باز
توجه نکردن به معاملات و دستورات باز میتواند یکی از دلایل از بین رفتن سرمایه باشد. تمرکز مداوم روی قیمتها امری کسالت آور و خسته کننده است اما؛ غفلت و بی توجهی نیز میتواند عواقب بدی برای موجودی حساب داشته باشد. در صورت داشتن معاملات باز بر اساس روش خود شرایط بازار را زیر نظر بگیرید خود را درگیر معاملات متعدد نکنید چرا که با اینکار تمرکز را از بعضی از معاملات خود میگیرید. چه بسا آن معاملات سود بیشتری داشتهاند یا امکانش بوده که در ضرر کمتر متوقفشان کرد. در صورتی که احساسات بر شما قالب نمیشوند از معاملات خود غافل نشوید و آنها را ترک نکنید.
نپذیرفتن اشتباه
نپذیرفتن اشتباه تنها لجبازی با خود و از بین بردن حساب خویش است. تفاوتی ندارد که تریدر یک معامله اشتباه را نمیپذیرد و از آن درس نمیگیرد و یا کلا از یک سیستم معاملاتی اشتباه به طور مداوم استفاده میکند. بازار محل قدرتنمایی معاملهگران نیست. هیچ زمانی بازار خود را با هیچ کس هماهنگ نمیکند. این تریدرها هستند که باید خود را با شرایط بازار هماهنگ کنند. اشتباهات خود را بشناسید، آنها را بپذیرید و از آنها درس بگیرید. اولین گام در راه موفقیت، شناسایی اشتباهات است.
تصور واهی یک شبه پولدارشدن
تعریف شما از پولدار شدن چیست؟ اگر حسابتان را چند برابر کنید به خود پولدار می گویید؟ اینها سوالاتی است که عموما معاملهگران مبتدی جوابی برایشان ندارند. ایشان از یک سو رویاهای بسیار بزرگ دارند و از سوی دیگر راه رسیدن به آنها را نمیدانند. احتمال اینکه یک حساب ده هزار دلاری از بین برود یا به یک میلیون دلار برسد یک به صد است. بسیاری افراد این مساله را درک نمیکنند و با هر معامله به دنبال سود های آنچنانی هستند که امری محال است. این واقعیت که سرعت موفقیت در این بازار (مبادلات ارز) میتواند بیش از بازارهای دیگر باشد امری واضح است اما؛ این سرعت به حدی نیست که با یک یا چند معامله میلیونر شوید. موفقیت پروسهای است که زمان لازم دارد. برای موفقیت باید مجموع سودهای شما بیش از زیانهای شما باشد. زمان لازم را به معامله اختصاص دهید و مدام روشتان را تصحیح کنید.