زندگی آموزش بذر گیری گوجه فرنگی در منزل

با کاشت بذر هر نوع گوجه فرنگی می توانید گوجه هایی یکسان و شبیه به همان نوع تولید کنید. اما ابتدا باید مراحل بذرگیری گوجه فرنگی را با روشی صحیح انجام دهید.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر زندگی آموزش بذر گیری گوجه فرنگی در منزل

به گزارش خبرنگاران زندگی و سرگرمی گزارش خبر، اگر تجربه کمپوست کردن باقی مانده های گوجه فرنگی را داشته باشید، قطعا دانه های گوجه فرنگی را دیده اید، دانه های موجود در این کمپوست ها در صورتی که یک زمستان را به عنوان اصلاح کننده خاک و یا مالچ (به طور کلی به هر ماده ای که به عنوان پوشش برای حفظ رطوبت، جلوگیری از رشد علف های هرز و...بر روی خاک قرار بگیرد مالچ می گویند. ) سالم بگذرانند، ممکن است گوجه فرنگی های جدید بدهند.

بذر گیری گوجه فرنگی

www.gozareshkhabar.irگاهی اوقات نیز گوجه فرنگی های ریزی که از درختان سال قبل به زمین می ریزند، در بهار رشد می کنند اما به جای اینکه منتظر باشید که به صورت تصادفی رشد کنند بهتر است دانه های آن را در هر جایی که مایلید، بکارید.

کاشت گوجه فرنگی

زمان جمع آوری دانه های گوجه فرنگی برای بذرگیری

دانه های گوجه فرنگی را می توان از میوه هایی که کاملا رسیده اند ، از اواسط تابستان تا پاییز جمع آوری کرد. گوجه فرنگی گیاهی است که به کندی رشد می کند و باغبانان کاشت آن ها را از اوایل بهار آغاز می کنند.

ممکن است بذر گوجه فرنگی شش تا هشت هفته طول بکشد تا به نهال زنده تبدیل شود و اگر یک بوته در فضای باز کاشته شود ، برای تولید میوه رسیده ممکن است به دو ماه زمان نیاز داشته باشد.

البته این بسته به نوع و اندازه گوجه فرنگی تا حدودی متفاوت است، به عنوان مثال گوجه گیلاسی و گلابی زودتر از گوجه فرنگی گوشت گاو (Beefsteak) میوه می دهد. اما به طور کلی ، گوجه فرنگی یکی از گیاهان کند رشد است.

دانه های گوجه فرنگی

چند مورد مهم درباره بذرگیری گوجه فرنگی

برای خشک کردن بذر بسیاری از گیاهان باید غلاف و یا خود میوه را خشک کرد و سپس از دانه های خشک شده آن ها استفاده کرد اما کار گوجه فرنگی کمی بیشتر طول می کشد زیرا بذر آن ها در یک فضایی مانند یک گونی پر از ژل محصور شده است که دارای مهار کننده های رشد است تا از جوانه زدن دانه ها در داخل گوجه فرنگی جلوگیری کند بنابراین، بهترین روش برای از بین بردن این پوشش ژل مانند، گندیدگی و تخمیر میوه ها است. در طبیعت ، زمانی که میوه از گیاه میافتد، این اتفاق رخ می دهد اما ما به دنبال راهی سریع تر هستیم.

برای به دست آوردن بذر های خوب اولین قدم، انتخاب گوجه فرنگی هایی است که از نظر ظاهر مناسب هستند. شما باید از بهترین میوه ها بذر تهیه کنید این کار باعث می شود تا بهترین ژن ها به میوه های سال بعد منتقل شود.

البته به یاد داشته باشید از دانه هایی استفاده کنید که به روش گرده افشانی بازOP یا Open- Pollinated ( گرده افشانی توسط باد ، آب، حشرات و یا سایر عوامل طبیعی را گرده افشانی باز می گویند.) تولید شده اند. در این روش تنوع ژنتیکی بسیار بالاست.

در مقابل بذرهای گوجه فرنگی هیبریدی (تولید بذر از دو گیاه والد)، گرچه ممکن است جوانه زده و رشد کنند اما اغلب گیاهانی را به وجود می آورد که از نظر ژنتیکی به یکی از والدین شبیه است و میوه های بسیار متفاوت از آنچه شما انتظار دارید را تولید می کند.

بذر گیری گوجه فرنگی

مراحل اولیه برای شروع کار بذرگیری

به طور کلی برای انجام کار اولیه به 1 ساعت زمان نیاز دارید و کل پروژه تقریبا 3 روز زمان می برد.

تجهیزات مورد نیاز:

  • کاسه ای برای مخلوط کردن
  • شیشه ی کنسرو
  • صافی

مواد مورد نیاز:

  • گوجه فرنگی های رسیده
  • پارچه پنبه ای یا حوله کاغذی
  • بشقاب کاغذی
  • پاکت قابل بسته شدن

گوجه فرنگی رسیده

آموزش دستورالعمل بذرگیری گوجه فرنگی

1. بذرها را برداشت کنید

برای شروع فرآیند، میوه را از وسط نصف کنید به طوری که انتهای ساقه در یک طرف باشد. این امر حفره های بذر را بهتر نشان می دهد تا اینکه از قسمت انتهای ساقه برش دهید.

در بعضی از گوجه های کوچکتر، بذرها آنقدر در حفره متمرکز شده اند که می توانید آن ها را بیرون بیاورید و از بقیه ی گوجه فرنگی برای پخت و پز استفاده کنید اما بسیاری از گوجه فرنگی ها نیاز به برداشتن کل بافت گوجه همراه با دانه ها دارند. به هر حال می توانید از هر گوجه ای که در دسترستان است، استفاده کنید. سپس دانه ها را در یک کاسه یا شیشه تمیز بریزید.

2. مرحله تخمیر

اگر مایعات کافی در تفاله گوجه فرنگی برای شناور شدن دانه ها در آن وجود نداشته باشد ، به یک فنجان آب نیاز دارید تا به جدا شدن دانه ها از تفاله کمک کنید . سپس کاسه یا شیشه دانه های گوجه فرنگی را در مکانی گرم قرار دهید. برای انجام تخمیر نیاز به 2 تا 4 روز زمان دارید. با این کار ، مخلوط بوی بدی متساعد می کند.

اگر از شیشه های کنسرواستفاده می کنید، مطمئن باشید که ظرف مناسبی برای تخمیر بذر گوجه فرنگی است زیرا فضای اضافی در بالای شیشه برخی از بوهای نا مطبوع را کنترل می کند و طرفین آن به شما امکان می دهد وقایعی که اتفاق میافتد را مشاهده کنید. به علاوه پوشاندن قسمت بالای شیشه با پارچه پنبه ای یا حوله کاغذی، مگس ها را از ظرف دور می کند و همچنین از انتشار بوی نامطبوع می کاهد.

به یاد داشته باشید که هر نوع را برچسب بزنید.

تخمیر گوجه فرنگی

3. تخمیر را بررسی کنید

روزی چند مرتبه روند تخمیر را بررسی کنید. آنچه شما در نهایت خواهید دید، یک لایه کپک در بالای دانه ها و تفاله است. این فرآیند زمانی شروع می شود که حباب ها از مخلوط شروع به بالا آمدن می کنند یا هنگامی که کل لایه تفاله گوجه فرنگی با کپک پوشانده می شود. اجازه ندهید دانه ها از این مرحله ی تخمیر بگذرند زیرا در این صورت ممکن است شروع به جوانه زدن کنند.

ممکن است دیدن لایه کپک از طریق قوطی شیشه ای سخت باشد، اما به طور کلی وقتی بذرها در ته شیشه و در مایع آبکی قرار بگیرند و همانطور که در نمناک عنوان شده است لایه ی ضخیمی از تفاله و کپک روی آنها قرار بگیرد تخمیر انجام شده است.

4. دانه ها را جدا کنید

در این مرحله می توانید لایه ی کپک را برداشته و دور بیندازید. بلند کردن لایه ی کپک قبل از شستشوی بذر باعث شستشوی آسان بذر می شود، اما ضروری نیست زیرا می توانید مقداری آب به شیشه یا کاسه اضافه کنید و به شدت هم بزنید یا تکان دهید، سپس بذرهای خوب به ته آن می رسند و به شما این امکان را می دهند که مقدار اضافی را خالی کنید.

5. بذرها را تمیز کنید

مخلوط دانه را در یک صافی بریزید و دانه ها را به خوبی زیر آب روان بشویید. سعی کنید بقیه تفاله و کپک ها را از بین ببرید، به طوری که فقط بذرهای تمیز باقی بمانند.

شستن بذر گوجه فرنگی

6. دانه ها را خشک کنید

دانه ها را روی بشقاب کاغذی یا ظرف شیشه ای پهن کنید تا خشک شوند. از حوله های کاغذی یا به طور کلی کاغذ استفاده نکنید زیرا در این صورت دانه ها به کاغذ می چسبند و برداشتن آن ها دشوار است. سعی کنید بذر ها را در مکان گرم و خشک قرار دهید و اجازه دهید دانه ها کاملا خشک شوند.

سپس هر روز بذر ها را روی بشقاب تکان دهید تا مطمئن شوید که به هم نمی چسبند و به طور یکنواخت خشک می شوند. همچنین سعی نکنید با استفاده از گرما سرعت کار را افزایش دهید زیرا ممکن است بذرها را از بین ببرید.

7. نگه داری از دانه ها

هنگامی که بذر ها کاملا خشک شدند، می توانید آن ها را در ظرفی که هوا وارد آن نمی شود و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. به یاد داشته باشید که بذرها حتما باید تاریخ گذاری شوند.

اکنون که بسیاری از باغداران گوجه فرنگی های خود را صرف تولید بذر می کنند، تمرکز بر روی تولید انواع مختلف گوجه فرنگی heirloom ( یعنی گونه ای والد که محصول هیبریداسیون نیست ) بسیار مهم است زیرا بسیاری از انواع این گوجه فرنگی های مفید در معرض خطر از بین رفتن هستند. گوجه فرنگی های heirloom علاوه بر نادر بودن، خوش طعم نیز هستند و رنگ ها و شکل های غیرمعمولی نیز دارند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری معادن و صنایع معدنی ایران

پایگاه خبری معادن و صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها