به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، محمد ثابت اقلیدی در مراسم رونمایی از پرونده های ثبتی کلمپلو و قهوه شیرازی درفهرست ملی که در هتل بوتیک راد درشیراز برگزار شد افزود: امسال برای نخستین بار 137 پرونده آثار تاریخی، طبیعی و میراث معنوی استان در شورای ثبت ملی آثار تاریخی فرهنگی طبیعی و تعین حرایم کشور در فهرست ملی جای گرفت که این اتفاق مهم بیتردید تأثیر به سزایی در توسعه و اقتصاد گردشگری فارس دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس بابیان اینکه در حال حاضر پرونده 27 میراث طبیعی و 20 پرونده از میراث ناملموس استان فارس در فهرست ملی به ثبت رسیده است گفت: کلمپلو و قهوه شیراز از پروندههای مهم و تأثیرگذار است که در فهرست ملی قرار گرفت.
او ادامه داد: یکی از عناصر کلیدی در بحث گردشگری جاذبهها هستند و باید جاذبه به مقصد گردشگری تبدیل شوند.
ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه تعریف و اجرای رویدادهای گردشگری در این استان یک ضرورت است افزود: فارس 37 درصد از جاذبههای تاریخی، طبیعی فرهنگی، مذهبی اکوتورسیم صنایعدستی وهنرهای سنتی را در دل خود جای داده و آثار طراز اول کشور نیز در این استان وجود دارد بهطوریکه گردشگران ایران را با تخت جمشید میشناسند.
او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در بافت تاریخی شیراز 300 هتل و اقامتگاه و بوم گردی، موزه گالری و بوتیک هتل فعالشده و یا در حال احداث و تجهیز است افزود: این مراکز اقامتی بهواسطه جاگیری در بافت تاریخی شیراز خود جاذبه گردشگری هستند و باید این جاذبهها به مقصدگردشگران داخلی و خارجی تبدیلشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با مثبت ارزیابی کردن برگزاری مراسم رونمایی ثبت ملی کلمپلو و قهوه شیراز درهتل بوتیک راد در شیراز گفت: برگزاری چنین برنامه های دراین مراکز و اقامتگاها نیز میتواند رونق و اقتصاد بیشتری برای این اماکن داشته باشد.
بنابراین گزارش در این مراسم مژگان ثابتقدم مسئول ثبت میراث ناملموس اداره کل میراث فرهنگی فارس با اشاره اینکه دراستان 135 پرونده در فهرست ناملموس به ثبت ملی رسیده است گفت: از این تعداد 20 پرونده متعلق به شهرستان شیراز و مابقی در شهرستانهای فارس است
او افزود: کلمپلو یکی از خوراکهای اصیل و سنتی مردم شیراز است که هماکنون در فهرست ملی ثبت رسیده است.
او در خصوص ثبت ملی قهوه شیراز هم گفت: قهوه از قدیمالایام در شیراز و جود داشته که این نوشیدنی از شهرهای خرمشهر و بصر وارد شیراز شده و به دلیل تبع سرد آن شیرازها ادویه های مختلفی را به آن اضافه می کنند.
ثابتقدم ادامه داد: شیرازیها در نوشیدنی قهوه، میخک، دارچین و زنجبیل اضافه میکنند و آن را بهعنوان نوشیدنی گرم سرو می نمائیم.
بنابراین گزارش مراسم رونمایی از پرونده های ثبت ملی کلمپلو و قهوه شیرازی با حضور مدیرکل، معاونین و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس و 30 نفر از فعالان و اینفلو ئسنرهای گردشگری سراسر کشور به میزبانی هتل بوتیک راد در شیراز برگزار شد.