توصیه یک متخصص تغذیه

در شب یلدا از پرخوری و درهم خوری پرهیز کنید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فرا رسیدن شب یلدا، به مردم توصیه کرد با رعایت اعتدال و پرهیز از پرخوری و درهم خوری شبی شاد و خاطره انگیز را برای خود و خانواده رقم بزنند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر در شب یلدا از پرخوری و درهم خوری پرهیز کنید

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر زهرا یاری، شب یلدا را یکی از قدیمی‌ترین رسوم ایرانی‌ها دانست و گفت: در این مراسم سفره‌هایی مملو از خوراکی‌های متنوع و رنگارنگ معروف، فراهم می شود. مراسم شب یلدا در فرهنگ ما همواره با گستردن سفره رنگارنگ پر از مواد غذایی مختلف همراه است اما باید در تدارکات این مراسم دقت کرد که آسیبی به سلامتی خود و عزیزان‌مان وارد نکنیم.

وی یکی از مهمترین و دردسرسازترین مشکلات شب یلدا را پرخوری عنوان کرد و یادآور شد: آمارها حاکی از افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در شب یلدا است. در حالی که با رعایت چند نکته ساده می‌توان شب یلدا را با شادی و سلامتی سپری کرد.

عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای وصنایع غذایی کشور توصیه کرد: افراد اعتدال در مصرف خوراکی‌ها در شب یلدا را رعایت کنند. به ویژه افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای(مثل دیابت، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی) هستند، رژیم غذایی خود را فراموش نکرده و کنترل قند خون، فشار خون و چربی خون خود را مخدوش نکنند.

به گفته دکتر یاری خوردن شام سبک و زودهنگام در شب یلدا از بروز سوء هاضمه جلوگیری می کند. همچنین کنترل مصرف شیرینی‌ها و عدم استفاده از شیرینی‌هایی نظیر باسلوق یا انواع ژله بلافاصله پس از خوردن شام مهم است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: افراد مبتلا به دیابت در مصرف شیرینی باید دقت بیشتری داشته باشند. همچنین در این شب به جای مصرف شیرینی همراه با چای یا دمنوش‌ها، افراد می‌توانند از خشکبار(توت، انجیر، کشمش و یا خرما) استفاده کنند.

وی، مغزها را منبع غنی مواد مغذی و درعین حال غنی از کالری و چربی دانست و گفت: البته مصرف بی‌رویه آنها موجب اضافه وزن و چاقی و افزایش چربی خون می‌شود. از سوی دیگر مصرف آجیل شور موجب افزایش چربی خون و بالا رفتن فشار خون می شود که خود عامل خطری برای سکته‌های مغزی و قلبی است بنابراین میانه‌روی در مصرف آجیل را نباید فراموش کرد.

وی خاطرنشان کرد: مصرف چند میوه به طور همزمان علاوه بر این که باعث بروز مشکلات گوارشی، نفخ و سنگینی سر دل می‌شود، به خاطر وجود قندهای طبیعی در میوه‌ها می‌تواند برای بیماران مبتلا به دیابت و کبدچرب مشکل ساز شود. همچنین توصیه می‌شود بیشتر از میوه‌های فصل استفاده شود.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها