کد مطلب: 452488
جمعه 11 تیر 1400 09:05
یادداشتی از آمنه برقندان
به گزارش خبر، آمنه برقندان درمانگر و روانشناس اختلالات اضطرابی در یادداشت ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر در خصوص اختلالات یادگیری در کودکان آورده است ؛
بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوششان کمابیش عادی است، به خوبی صحبت میکنند، مانند سایر کودکان بازی میکنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار میکنند، در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار میکنند را به خوبی انجام میدهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه میروند و میخواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی میشوند. بیش از یک قرن است که متخصان علوم تربیتی وروانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات از این قبیل کودکان بودهاند.
اختلال یادگیری چیست؟
اختلال یا ناتوانی یادگیری به معنای اختلال یک یا چند فرایند روان شناختی پایه است که به کاربرد زبان بیانی و نوشتاری مربوط می شود. این دانش آموزان از لحاظ هوش معمولی هستند یا حتی از هوش بالایی برخوردارند، هیچ مشکل جسمی از لحاظ بنیایی – شنوایی و حرکتی ندارند. اختلال رفتاری و محرومیت های فرهنگی- اقتصادی و محیطی هم ندارند. تلاش هم می کنند اما در یک یا چند درس دارای مشکلات جدی هستند.
انواع اختلالات یادگیری:
اختلال خواندن: اختلال خواندن شایعترین نوع اختلال یادگیری است. کودک در صحیح خوانی، شناسایی حروف، سرعت و دقت خواندن و درک مطلب مشکل داشته و خطاهای پایدار در خواندن دارد. کسانیکه اختلال خواندن دارند، گاهی اعتراف میکنند که کلمات را درهم میبینند و حروف را به صورت ثابت در صفحه نمیبینند.
اختلال نوشتن: کودکانی که اختلال نوشتن دارند در هجی کردن صحیح کلمات و دیکته آن، و در رعایت دستور زبان ضعف دارند. کسانیکه اختلال نوشتن دارند ممکن است دست خط بد، درشت نویسی، عدم رعایت خط زمینه، اشکال در فاصله گذاری، معکوس نویسی داشته باشند و در یک قطعه نوشتاری، یک کلمه مشابه را به طور متفاوت بنویسند.
اختلال ریاضی: کودکانی که اختلال ریاضیات دارند برحسب شدت اختلال در شناسایی نمادهای اعداد، محاسبات عددی، درک مفاهیم مربوط به عملیات ریاضی، استدلال، شناسایی و ترسیم اشکال هندسی و مفاهیم مرتبط به آنها، و حل مسئله ضعیف هستند.
ویژگی افراد مبتلا به اختلالات یادگیری:
با کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری چه میتوان کرد؟
علاوه بر درمان اختلالات یادگیری، باید اختلالات روانپزشکی همراه نیز مورد توجه درمانی قرار بگیرند مانند: اختلال بیش فعالی، کم توجهی، اضطراب، افسردگی و …
آموزش مهارتهای اجتماعی را از آنان دریغ نکنید. به یاد داشته باشید اختلال کمبود توجه و بیش فعالی و اوتیسم ناتوانی یادگیری بهحساب نمیآیند. بهترین توصیه به والدینی که کودکانشان اختلالات یادگیری دارند این است که بهسادگی فرزندان خود را دوست بدارند و از آنها حمایت کنند. با حمایت درست و مداخله مناسب این کودکان میتوانند انسانی موفق گردند.